Небезпечний курорт: в Кароліно-Бугазі діти отруїлись… у ресторані

Дев’ятеро дітей, які відпочивали в готелі Bugaz Sea View в Одеській області, захворіли на гостру кишкову інфекцію. Про таке повідомили в пресслужбі Держпродспоживслужби.

Там розповіли, про спалах захворювання стало відомо 27 липня.

За попередніми даними, захворіли діти, які приїхали на відпочинок з Києва у складі групи кількістю 90 дітей. Вони мешкали в готелі Bugaz Sea View ТОВ “Блек сі хотел груп” та харчувалися в ресторані закладу.

Станом на 27 липня до інфекційного відділення Білгород-Дністровської міської багатопрофільної лікарні з попереднім діагнозом “гострий гастроентероколіт” госпіталізували дев’ятьох дітей віком до 15 років.

Для встановлення причин та умов виникнення захворювань Овідіопольське управління Держпродспоживслужби розпочало санітарно-епідеміологічне розслідування з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Коім того, ще один випадок оруєння стався в обласному центрі. Перебуваючи на лікуванні в Одеській обласній дитячій лікарні, у їдальні закладу п’ятеро дітей отруїлися… супом з їдальні!

Дітям дошкільного віку стало зле після обіду 25 липня 2021 року, повідомила речниця Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Людмила Мельничук.

Як повідомляють ЗМІ, після перетертого супу у маленьких пацієнтів почалося блювання.

Їм надали допомогу, наразі їхньому життю нічого не загрожує.

Крім того, компанія, яка постачає їжу до дитячої лікарні, вже вибачилася перед батьками за цей інцидент. Конфлікт вдалося владнати.

Як зазначають у Держпродспоживслужбі, влітку через спеку зростає ризик отруєння харчовими продуктами, тож варто ретельно дбати про їхнє збереження та приготування.

Крім того, треба обережно ставитися до придбання товарів у магазинах і на ринках, перевіряти придатність м’ясних, рибних та молочних продуктів.

Також не рекомендується вживати немиті овочі та фрукти. Під час харчування у кафе та ресторанах бажано відмовитися від страв, що містять продукти, якими потенційно можна серйозно отруїтися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *