В Одесі омбудсмена з прав людини не пустили на поріг в будинок милосердя

22 липня регіональні представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Яна Кузьміна та Тарас Кошевий мали здійснити моніторинговий візит національного превентивного механізму до приватного будинку для літніх «Синтурий».  Але моніторинговий візит не відбувся – групу не допустили на територію закладу, оскільки працівники закладу, аргументували не допуск відсутністю ключів від воріт закладу та директора.
Про це повідомляє офіційна сторінка у Фейсбуці Представника Уповноваженого ВР з прав людини у Південних областях.
Протягом години очікування моніторинговій групі працівник закладу повідомив, що заклад є закритим, оскільки будинок є приватною власністю, а тому вхід на територію можливий виключно за рішенням суду. Водночас моніторами під час тригодинного очікування поліції зафіксовані на території закладу особи похилого віку та факти передавання їм ліків.
За фактом недопуску моніторингової групи до приватного будинку для літніх людей «Синтурий» в м. Одеса буде складено протокол про перешкоджання роботі представникам Уповноваженого, який передбачений статтею 18840 КУпАП.
Після притягнення до відповідальності винних, моніторингова група має намір перевірити дотримання прав людини у цьому закладі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *