“Безвідповідальна халатність”: за що голова Білгород-Дністровського району розкритикував команду мера? ВІДЕО

Одне з найбільших міст обласного значення в Одеській області, Білгород-Дністровський, втратив можливість появи сучасного приймального відділення на базі міської лікарні. Проєкт капітальної реконструкції колишнього терапевтичного корпусу тепер призупинено остаточно. А закуплене коштовне обладнання, серед яких комп’ютерний томограф і цифровий рентген, вірогідно, перерозподілять між іншими медичними закладами області.

Про це повідомив голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко у відеозверненні на своїй сторінці.

Як зазначив керівник району, йому вдалося залишити медичне обладнання у лікарні лише під особисті зобов’язання. Крім того, зазначає Григорій Мельниченко, довелось пообіцяти керівництву області, що перша черга проєкту, яка передбачала повне переоснащення 900 квадратних метрів під майбутнє приймальне відділення із встановленням медобладнання відбудеться протягом трьох місяців. Навесні мали розпочати і відновлення фасаду будівлі. Реконструкція медзакладу планувалась на умовах співфінансування: 5 млн гривень – з обласного бюджету, і 3 мільйони – з місцевого.

Проте обласна влада свою обіцянку виконала, виділивши перший транш у розмірі 2,1 млн гривень, а міська рада під час сесії у березні 2021 року свою частку так і не профінансувала, хоча спочатку висловлювала такі наміри.

По факту на сьогодні у міській лікарні Аккерману відремонтовані два приміщення під закуплене медобладнання, серед якого комп’ютерний томограф, – але до його підключення досі не підведено окремий силовий електрокабель, пояснює керівник району.

“Мені достеменно відомо, що акерманській владі нецікава поява безкоштовної діагностики для жителів міста. Адже тут є платна комп’ютерна томографія, “непоганий куш” від якої відходить мерії”, – пояснив Григорій Мельниченко.

А кричущим фіналом “безвідповідальної халатності”, як назвав роботу міської влади керівник району, стало те, що другий частина запланованого на Білгород-Дністровську лікарню коштів у розмірі 2,9 млн гривень, виділених Одеською облрадою, будуть розподілені між іншими громадами.

Варто зазначити, що на початку 2021 року, Білгород Дністровська міськлікарня отримала комплекс обладнання комп’ютерної томографії Somatom go.Top 64 зрізи/128 виробництва Simens вартістю майже 19 мільйонів гривень.  Це обладнання – німецький сучасний високопродуктивний мультизрізовий томограф, який забезпечує високу діагностичну якість зображення незалежно від складності клінічного завдання. Проте він і досі стоїть без роботи!

Таким чином, мешканці одного з найбільших міст в області, яке налічує понад 60 тисяч населення, наразі позбавлені отримувати якісні медичні послуги безкоштовно згідно програми медичних гарантій, які вже надаються у інших містах і громадах Одещини.

Більше – у ВІДЕО (Бессарабия.ua):

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *