Ліски: полунична столиця Бессарабії відсвяткувала 126 років

Село Ліски Кілійської об’єднаної територіальної громади називають “Полуничною столицею Бесарабії”. Саме під таким гаслом пройшло святкування 126-ої річниці з дня утворення села, яке відбулося 3 липня. Проте свято показало, що Ліски не лише полунична столиця, а й гостинна, оскільки в селі привітно зустрічали усіх численних гостей, що з’їхалися з усієї Кілійської громади.

ЛіскиДо уваги глядачів були тематичні локації, виставки робіт, майстер-класи, фотозони і концерт просто неба, підготовлений організаторами – співробітниками Центру культури Кілійської міської ради. Тут виступали лісківські солісти і колективи художньої самодіяльності: вокальні колективи “Веснянка”, “Берегиня”, “Карамельки”, солісти Валентина Титаренко, Марія Койчева, Кристина Шульга, Анна Райлян, Ольга Чернявська, танцювальні колективи “Непосидьки” і “Дюймовочки”. А також гості свята – шевченківський народний вокальний ансамбль “Сільські мадони”, солістки Тетяна Дьяконова, фурманівський народний ансамбль “Ватра” під керівництвом Миколи Лупана, дует Марії Балабан і Анатолія Федорова з Новоселівки, солістка з Червоного яру Зінаїда Зенченко, танцювальне тріо “Сперанца” з Дмитрівки. І кілійські колективи: народний ансамбль української пісні Наталії Перфилевої, зразковий хореографічний колектив “Талісман” (керівник Тетяна Вишнякова, Кілія), солісти Роман Шрамко і Вікторія Мельниченко.

ЛіскиОчільник громади В’ячеслав Чернявський привітав жителів з Днем села і вручив грамоти жителям, що проявили свої успіхи у різних сферах.

Ліски – одне з найбільш облаштованих сіл Кілійщини. Тут мешкають працьовиті люди. Однією з проблем для його жителів є фактична відсутність дороги, яка з’єднала б село з Кілією або містом Вилково. Тривалий час люди чекають ремонту траси Вилково-Кілія через Ліски, про обнадійливий  старт якого повідомив голова ОТГ.

Крім того, ця дорога важлива і для жителів Кілії, адже завдяки новій трасі проїзд до моря для них скоротитися б від майже 50 км до 11.

А на свято в Лісках пригощали смачною рибною юшкою, шурпою і полуничним мохіто, приготованими за особливим місцевим рецептом.

Ліски

За матеріалами БессарабіяІнформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *