Елітний берег – не для всіх? Таїровська ОТГ зібралась звільнити доступ на пляжі Совіньону. ВІДЕО

5 червня під час звітної зустрічі з громадою секретар Таїровської селищної ради Олександр ОРЛОВ заявив, що доступ до морського узбережжя має стати вільним для усіх жителів громади. Зараз потрапити на піщану косу Чорного моря неможливо: адже фактично на усіх проходах до моря стоять шлагбауми, огорожі, сітки з попереджувальними знаками “Вхід заборонено”. Вони встановлені власниками елітного житла: можновладці, території в елітному “Совіньоні” не бажають бачити пересічних українців поряд зі своїми маєтками. А кожного, хто без дозволу спробує потрапити до моря, можуть зупинити численні охоронці. Проте це незаконно, – переконана влада ОТГ.

Гостре питання викликало шквал оплесків з боку присутніх у залі громадян, адже власної набережної чи бодай комунального пляжу у власності Таїровської громади нема. Тим часом, і в заможному Совіньоні існують проблеми з дорогами й освітленням, – їх, як повідомив Олександр Орлов, просять підпорядкувати місцевій владі. Тоді як комунальні послуги, які надає місцева компанія, встановлюючи непомірні тарифи, керівники елітного селища “залишають собі”. А за підключення до мереж “управління” Совіньона здіймає додаткову плату з мешканців, – заявив пан Орлов.

“Тому що коли ми поставили питання, чому не передаються мережі? Почався одразу такий легкий відхід в бік. “Віддай Боже що мені не гоже” – так по-господарськи не робиться. Тому якщо ми будемо забирати Совіньон, то разом. Тому якщо хочете передати Совіньон, – то не тільки дороги. Знесіть огорожі, шлагбауми, щоб всі жителі нашої громади змогли вільно там гуляти, відпочивати на пляжі. І ще скажу, що ми починаємо роботу з передачі пляжів Совіньона з приватного у громадське користування. І доведемо це до кінця”, – повідомив мешканцям громади Олександр Орлов.

Між тим, відповідь на заяву пана Орлова не забарилася. Так званий “засновник” Совіньону Олександр Сачков у своєму відеозверненні зауважив, що в разі якщо місцева влада знесе перешкоди, встановлені власниками коштовних совіньонівських маєтків, то на їхні пляжі буде, мовляв, наплив… “бомжів”.

Зараз доступ до водних ресурсів мають лише окремі особи – заспеціальними абонементами.

Детальніше – у ВІДЕО від наших колег з “Південь Медіа Мережа”:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *