Чия територія? На ріці Дунай виявили нові острови

Фахівці Держгідрографії виявили два нових острови, які утворилися у районі 76–78 км Кілійського гирла річки Дунай.

Про це повідомили в пресслужбі установи.

Там розповіли, що два острови вдалося виявити після аналізу матеріалів гідрографічних робіт та спостережень на місцевості, а також на основі даних космічної зйомки української ділянки Дунаю. Острови розташовані на кордоні між Україною та Румунією.

Фахівці Держгідрографії припускають, що вони могли утворитися через природні руслові процеси, які “істотно впливають на формування рельєфу дна Дунаю”.

Оскільки на ділянці ріки, де виявили нові острови, пролягає кордон між Україною та Румунією, інформацію про знахідки передали до ДПСУ. Також про острови повідомили представників Румунії, зокрема членів українсько-румунської прикордонної комісії.

Візуально, наскільки можна припустити відповідно до зйомки з космосу, два острови утворені ближче до кордонів Румунії.

2 thoughts on “Чия територія? На ріці Дунай виявили нові острови

  1. Что за бредовая сттаья? Автор вообще в курсе как проходит граница между государствами по судоходной реке? Ответ: По фаратеру. Всё что за фарватером теретория румынии БЕСТОЛОЧИ.

    1. Дякуємо за увагу до нашого видання! Ми так само як і Ви, бачимо фарватер, але поки нема офіційної відповіді від Держприкордонслужби (про яку йдеться в статті), тому можемо тільки робити припущення. Вдячні за відгук!)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *