В Одеській єпархії ПЦУ призначили керувати нового єпископа

Синод Православної церкви України призначив новим керівником Одеської єпархії ПЦУ єпископа Афанасія (Бориса Яворського), який раніше очолював Луганську єпархію. Про таке повідомили в пресслужбі ПЦУ.

Єпископ Афанасій народився 8 серпня 1976 року в селі Оріховець Тернопільської області. Закінчив Київську духовну семінарію УПЦ КП та у 1998 році отримав сан диякона. Згодом у 2011 році закінчив Івано-Франківський богословський інститут.

У 2002 році був пострижений в рясофор з ім’ям Афанасій. Після цього його призначили настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці в Сумах. У грудні 2007 року пострижений в малу схиму з іменем Афанасій у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Суми.

У 2008 році отця Афанасія призначили на посаду прессекретаря Сумської єпархії. У 2009 році священник був возведений в сан ігумена, а у 2011 році його обрали єпископом Конотопським та вікарієм Сумської єпархії. Вже 20 жовтня 2013 року Афанасія призначили керівником Луганської єпархії, єпископом Луганським і Старобільським.

Додамо, колишнього керівника Одеської єпархії преосвященного єпископа Павла (Василя Юристого)  перевели до Хмельницької кафедри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *