Діти, культура, спорт: пріоритети Саратської громади. ВІДЕО

До складу Саратської селищної громади увійшли 8 сільських рад колишнього Саратського району: Долинівка, Михайлівка, Заря, Новоселівка, Світлодолинське, Мирнопілля і саме селище Сарата як адміністративний центр громади. Разом новостворена ОТГ, яка тепер відноситься до Білгород-Дністровського району Одеської області, об’єднує 16 тисяч жителів.

Які перспективи розвитку бачить місцева влада, СИЛА ГРОМАД поцікавилась у голови Саратської ОТГ Вікторії Райчевої під час регіонального фестивалю майстрів домашнього вина, який щороку проводиться в селі Новоселівка.

СаратаСеред усіх 5 громад колишнього Саратського району ми не отримуємо дотацій від держави. Якщо комусь держава дає анестезію, то ми без неї увійшли в процес децентралізації. Слава Богу, ми її витримуємо. Наше завдання на цей рік – зберегти все те, що маємо: діти, садки, школи, культура, спорт, і у цьому напрямку рухаємось”, – поділилася з нами пані Вікторія.

Саратська громада активно наводить лад зі своїми податками у земельній сфері, адже на її території працює чимало дрібних фермерів і великих агрогосподарств. Працюють також і з інвентаризацією земельних ділянок, – аби збільшити рівень власних надходжень і отримати ресурси для розвитку.

СаратаУ кожному селі, розповідає Вікторія Райчева, збережено школи й садки, а також працюють тамтешні комунальні підприємства: Саратська громада ретельно бореться за чистоту на своїх територіях.

Це обличчя нашого села, ми на цьому не економимо кошти”, – додає голова. А ще, каже, місцева влада прагне створити такі умови, щоб молодь не виїжджала з сіл, а залишалася жити і працювати тут, на місці. Для цього людям потрібно створити комфортні умови.

Одне з найбільш проблемних питань – Саратська багатопрофільна лікарня, приймальне відділення якої потребує капітального ремонту. Для цього потрібні великі кошти, їх хочуть залучити з обласного бюджету.

А ще тут мріють про велике футбольне поле зі штучним покриттям: зважаючи до велику кількість команд та гравців у кожному селі громади, він просто необхідний для проведення масштабних спортивних змагань.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *