У Визирській громаді відкрили новий Центр адмінпослуг

Урочисто і яскраво. Центр надання адміністративних послуг у Визирській сільській раді, що під Одесою, деякий час вже працював у «тестовому режимі». Зняття суворих карантинних обмежень, пов’язаних з поширенням захворювання COVID-19, дозволило на території села Визирка проводити масові заходи. Тому ЦНАП Визирської громади тепер презентували урочисто.

ЦНАПДля жителів громади можливість отримувати адміністративні послуги на місці є дуже важливою, бо раніше для цього їм необхідно було їхати до селища Доброслав. Визирський ЦНАП був створений за підтримки міжнародної програми «U-LEAD з Європою». Фахівці міжнародного проєкту визначили понад 150 послуг, які вкрай важливо надавати громаді з населенням понад 9 тисяч осіб, якою є Визирська громада.

Цей проєкт свого часу почав ще Олександр Павлович Токменінов. Ми подали заявку на участь в конкурсі у міжнародній програмі «U-LEAD з Європою». Ця програма допомагає створенню ЦНАПів у сільських радах і робить це відповідно до вимог європейських стандартів. Потрібно, щоб були усілякі зони для відвідувачів, щоб надавався весь перелік найбільш потрібних послуг, щоб все було організовано і в доброустрої, та юридично так, як це працює в європейських країнах”, – розповідає Леся Заїка, державна реєстраторка, керівниця ЦНАПу Визирської сільради

ЦНАППри організації ЦНАПу у Визирській сільраді врахували чимало моментів. В першу чергу професійність та відповідність кваліфікаційним вимогам працівників. У структури має бути упорядковане приміщення. Тепер послуги тут можуть отримувати люди з інвалідністю та навіть відвідувачі з немовлятами: для них створені окремі зручності. Гнучкий графік роботи центру дає можливість отримати адміністративні послуги людині й ввечері, після робочого дня або, наприклад, під час власної обідньої перерви. Цією зручністю скористалася перша клієнтка Визирського ЦНАПу, працівниця сільради Катерина Кушнір.

Це зручно, комфортно і дуже економить час. З огляду на те, що філії ЦНАПу будуть відкриті в селі Першотравневе і в селі Любопіль, то можна сказати — це послуги на місцях”, – поділилась вона.

ЦНАПЦНАП Визирської сільради вже має підрозділ у селі Першотравневе. А в Любополі організували віддалене робоче місце, що дуже зручно для жителів цього старостинського округу.

“Були встановлені нові меблі, комп’ютери та оргтехніка. Приїжджав фахівець, все це під’єднав. Є інтернет, все вже працює. Ми сьогодні можемо надавати адміністративні послуги населенню без виїзду до Визирки”, – запевнив Олександр Рембач, староста Любопільського старостинського округу.

Адміністраторка ЦНАПу Ірина Качкалда працює тут вже четвертий місяць, каже, мешканці дуже позитивно сприймають відкриття Центру, а це надихає на якісну роботу всіх працівників офісу.

“Ми попереджаємо наше населення про те, що буде надаватися більш розширений перелік послуг. Люди сприймають це дуже позитивно, задоволені що все буде на місці, особливо — жителі Визирки”, – каже пані Ірина.

Перед якими труднощами раніше поставали жителі цього села при оформленні документів, добре знає секретар Визирської сільради Іван Ососкало. Розповідає, коли, наприклад, люди переоформляли земельні ділянки (паї),  аби зробити кадастровий номер, викликали землевпорядників, які приїжджали й готували документи. Потім власнику ділянки доводилося їхати в район, щоб її зареєструвати. У більшості випадків це люди поважного віку, їм важко далеко пересуватись, особливо коли були епідеміологічні обмеження. А зараз це все можна зробити на місці.

ЦНАППерелік адміністративних послуг, які надаватиме ЦНАП Визирської сільради, з кожним роком планують розширювати. Для цього необхідно підвищувати додаткову кваліфікацію працівників та встановити відповідне обладнання, наприклад, для виготовлення внутрішніх та закордонних паспортів. Цю послугу планують відкрити вже у 2022 році, розповідає Леся Заїка.

Як розповів Визирський сільський голова, відкриття ЦНАПу було серед першорядних завдань при формуванні Визирської територіальної громади. Зараз важливо створити такі умови, щоб жителі всіх 19 населених пунктів ОТГ могли у рівній мірі користуватися цими послугами.

“У нас є мрія купити автобус свій у громаду, щоб він їздив по всіх селах по кільцевій дорозі. Ми активно займаємося ремонтом доріг між селами, щоб люди могли швидко дістатися до Визирки, в тому числі й в центральний ЦНАП”, поділився Валерій Стоілакі.

Відкриття ЦНАПу у Визирській громаді – це новий крок у розвитку території, який наближає якість життя кожного її жителя до європейських стандартів.

За матеріалами Лиманської Агенції Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *