Сила творчості: Одеська “Грековка” запрошує на навчання юних митців. ВІДЕО

Одеське художнє училище – одне з найстаріших навчальних закладів в Одесі й перший художній навчальний заклад в Україні. Історичною датою його заснування вважається 30 травня 1865 року, тобто цього року навчальний заклад святкуватиме 156-ту річницю. Про те, які новітні методики з’явились у славнозвісній “Греківці”, і яким чином пробуджують інтерес студентів до творчого процесу, СИЛІ ГРОМАД розповіла Ольга КОСМІНА, директорка КЗ «Одеський художній фаховий коледж ім. М.Б. Грекова», заслуженим працівником культури України.

грековкаДля покращення навчального процесу тут мають ефективні прийоми інтелектуально-творчої діяльності, накопичені педагогічною практикою. Тому доповнення і урізноманітнення занять у майстернях на початковому етапі освоєння спеціальних дисциплін, тобто на молодших курсах, є найважливішою складовою в підготовці фахівців і базою творчої роботи в майбутньому. На перших етапах відбувається залучення студентів до мистецьких проектів, які мають соціально-значущий характер. Наприклад, участь в акціях організованих коледжем, громадськими організаціями. Відбувається формування професійної компетентності на основі розвитку творчої індивідуальності студента. Цьому сприяє співпраця студента і викладача поза межами навчального процесу.

А що вже казати про чудові літні пленери! Не є таємницею, що сьогоднішній молодий художник, закінчивши навчальний заклад, якщо не продовжує навчання, вже може стикнутися з труднощами адаптації в соціумі ,з проблемою реалізації себе як творчої особистості. Навіть дорослій людині сьогодні важко в умовах нестабільності дати собі раду, а тим паче молодому спеціалісту, який тільки закінчив навчання. Випускник стикається з тим, що йому часто ніде творчо працювати, немає достатньо роботи для забезпечення себе матеріально.

грекКолектив наших викладачів прагне того, щоб студентський «продукт мистецтва» був сьогодні високого художнього рівня якості. Прагнемо ефективно вчити студентів, поклавши в основу якісні, в першу чергу, а не кількісні показники. Сучасний студент повинен орієнтуватися на формування життєво важливих компетентностей в умовах соціокультурної і економічної ситуації, що швидко змінюється: самостійно вчитися; підвищувати свою кваліфікацію або повністю перенавчатися; швидко оцінювати ситуацію і свої можливості; приймати рішення і нести за них відповідальність; бути здатним швидко адаптуватися до умов життя і праці, що змінюються; напрацьовувати нові варіанти діяльності або трансформувати колишні з метою їх оптимізації. Цьому сприяє знайомство з «дорослим» мистецьким життям вже на молодших курсах. Таким чином, активна студентська творчість сприяє підвищенню потенціалу за рахунок розширення обсягу знань, умінь і розвитку здібностей”, – розповіла Ольга Георгіївна.

ГрековкаОкрім отримання професійних знань, за час навчання майбутній художник вчиться застосовувати їх в житті. Всі, хто колись закінчив “Грековку”, з любов’ю і вдячністю згадують чудові роки навчання. І випускники зберігають і примножують традиції навчання далеко за межами стін коледжу.

Хочу сказати, що бажання вступників вчитися в Грековці – вірне і надійне їх рішення і спокій батьків. Художнє середовище занурює студентів у творчий захват на усі роки навчання. Кількість спеціальних предметів, напевно, найбільша з подібних до нашого навчальних закладів. При цьому групи малокомплектні, що забезпечує високу якість навчання. Усі отримують достатньо уваги. І звичайно ж, коледж готує чудові кадри для ВНЗ вищих рівнів акредитації. Що стосується випускників, якщо вони вирішують продовжувати навчання, то їх із задоволенням беруть на старші курси”, – поділилася з нами Ольга Косміна.

Ми готові вислухати кожного абітурієнта і допомогти прийняти правильне рішення. І якщо ж Ви визначилися – ласкаво просимо до «Грековки».

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Наталія Михайліна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *