Одеситка, яка присвятила життя медицині, відсвяткувала 101 рік

Напередодні Дня Перемоги, 7 травня, виповнився 101 рік Ганні Степанівні Корнеєвій, яка більше 60 років віддала улюбленій справі – медицині. У цей особливий день привітати Ганну Степанівну приїхала директор Департаменту охорони здоров’я Наталія Одарій-Захар’єва. 
Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Одеської ОДА.
врачСьогодні найближчі люди для одеситки – це сім’я сина і сусіди. Досить тісне коло, тому гостям іменинниця завжди рада. Кожен день життя Ганни Степанівни – це окрема сторінка долі. У своєму поважному віці одеситка пам’ятає багато подій. Приміром, пригадує, як не встигши знайти друзів, доводилося їх втрачати через загибель на війні, як ділили шматок хліба і як разом раділи Перемозі.
Згадуючи свою молодість, Ганна Степанівна каже, що швидше не вона вибирала професію, а професія обрала її.
Ще дівчинкою під час війни Ганна Степанівна почала працювати в шпиталю, де аж до травня 1945 року пропрацювала акушеркою. Крім того, вона врятувала чимало життів, про неї та її самовідданість неодноразово писали в газетах. Після війни вони возз’єдналися з чоловіком, який пройшов весь фронт та згодом оселилися в Одесі. Усі наступні роки чоловік викладав криміналістику студентам університету ім. Мечникова, а Ганна Степанівна продовжила свій професійний шлях в Одеському військовому шпиталі на посаді терапевта. І аж у 85 років пішла на заслужений відпочинок.
Незважаючи на негаразди, Ганна Степанівна впевнена, що прожила цікаве та насичене життя. А своїм найдорожчим скарбом вважає довгий столітній шлях і навіть має мрію. Бажання Ганни Степанівни просте: щоб доля ще подарувала трохи часу, аби зустріти 105 років в оточенні онуків та правнуків і весело танцювати, як це було рік тому – на її столітньому ювілеї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *