Як у громадах Одещини привітали ветеранів з 9 травня? ВІДЕО

День пам’яті, день вшанування полеглих… Зворушливо й надзвичайно людяно відзначили День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у різних куточках Одеської області. За дорученням голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького вшанування героїв відбулося у кожному населеному пункті регіону. 

ЛюбашівкаКерівники громад та представники органів місцевого самоврядування навідались додому до літніх ветеранів, які стали свідками кровопролитних подій. Привітали їх не лише подарунками та квітами, а й яскравими виступами: творчі односельці та музичні колективи нагадали мелодії військових днів.

Так, Любашівський селищний голова Геннадій Павлов разом з військовим комісаром Віталієм Бровченком, учні та педагогічний колектив Кричунівської ЗОШ та колектив “Мальви” привітали ветерана Другої світової війни Діхтяр Пилипа Григоровича, який мешкає в селі Кричуново. Вручили подарунки, продуктові кошики від облради та ОДА, кошти від селищної ради. Також очільник громади відвідав ветеранів Другої світової війни з села Янишівка Сулиму Миколу Павловича та з села Бобрик Перший Краєвського Петра Сафроновича.

КрасносілкаГолова Красносільської ОТГ (Одеський район) Марина Архирій завітала до учасників бойових дій Другої світової війни Кувшинової Тетяни Карпівни (с. Красносілка) та Бенько Віри Георгіївни (с. Переможне). Привітали ветеранів з Великою перемогою та вручили квіти і продуктові набори.

Наші ветерани і досі у строю, зі сльозами на очах згадують страшні роки війни та випробування, які випали на їхню долю. На жаль, не вдалося зустрітися з Дімітровим Микитою Микитовичем за станом його здоров’я, проте подарунки передані через його родину”, – повідомила голова громади на своїй сторінці у Фейсбуці.

Більшість стареньких ветеранів, що дожили до наших днів майже не пересуваються, адже їм понад 90 років. Проте усі були зворушені, і навіть розчулені візитами гостей у цей день.

А в Лиманській громаді, що у Білгород-Дністровському районі, голова Василь Резніченко квітами й подарунками привітав ветерана з села Приморське Ковпака Семена Прохоровича. Разом з ним додому до лежачого літньго героя-воїна завітав музичний ансамбль, який презентував мізичний подарунок, виконавши пісню особисто для ветерана.

Відео – зі сторінки Василя Резніченка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *