Фальшиві “біженці”: на Одещині викрили міжнародний канал торгівлі людьми – ДПСУ

Правоохоронці затримали вісьмох мешканців міста Подільськ, що в Одеській області, яких підозрюють в організації транскордонного каналу торгівлі людьми. До схеми також причетні дев’ятеро громадян Франції, повідомили в пресслужбі Державної прикордонної служби України.

біженціЗа версією слідства, організатори схеми підшукували в регіоні людей, які потребували заробітку, та пропонували їм оплачувану екскурсію Європою. Фінальною локацією мало стати французьке місто Мелен. Там у потерпілих відбирали документи та гроші, після чого змушували телефонувати до посольства та просити статус біженців. Переїзд з України “біженці” мали пояснювати війною на Донбасі. Після отримання документів, які передбачають відповідні грошові виплати, українців відправляли додому.

З однієї завербованої людини організатори схеми отримували приблизно тисячу євро, заявили в пресслужбі Нацполіції Одеської області. Загалом за півтора року “діяльності” фігуранти справи “звозили” за кордон сотні громадян України.
Під час слідства правоохоронці провели майже 50 обшуків та затримали вісьмох підозрюваних віком від 26 до 49 років. Їм закидають вербування та переміщення людей за кордон з метою експлуатації за попередньою змовою. Також прикордонники та представники міграційної служби вилучили банківські картки, електронні квитки, телефони, медичні книжки та “чорнові” записи.
Ще дев’ятьох ймовірних учасників схеми затримали у Франції місцеві правоохоронці. Загалом операція з блокування схеми тривала майже шість місяців, додали в поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *