Без харчів та одягу: у Подільському районі від горе-матерів відібрали малечу

Занедбане дитинство. У Балтській, Куяльницькій і Любашівській  громадах Подільського району на Одещині з трьох проблемних сімей вилучили дітей у віці від трьох місяців до десяти років. Обставини, в яких зростають діти, небезпечні для їхнього життя та здоров’я.

Про це повідомили в пресслужба ГУНП.

дітиТак, мешканка Балти належним чином не дивилася за своїми чотирма дітьми: будинок знаходився в аварійному стані, у ньому панувала антисанітарія, малята були брудними й голодними. У малечі відсутні ліжка і немає чистого одягу.

А от 30-річна  мешканка Куяльницької громади, в якої немає власного житла, їздила з тримісячним сином по знайомих, залишала немовля з іншими людьми, а сама тим часом прикладалася до пляшки. Останній такий випадок правоохоронці зафіксували кілька днів тому. У обох випадках дітей вилучили з сімей і скерували на медичні обстеження, за результатами яких органи опіки вирішуватимуть їх подальшу долю.

У Любашівській громаді правоохоронці протягом року притягували до адміністративної і кримінальної відповідальності матір 10-річної дівчинки за неналежне виховання дочки, зловживання алкогольними напоями і антисанітарні умови в будинку. Жінка незробила висновків і недавно місцевий суд постановив відібрати дитину без позбавлення матері батьківських прав.

«Для жінки це шанс зроб%0ти виводи, змінити спосіб життя і привести будинок в порядок — лише тоді дівчинку повернуть додому. Поліцейські ж продовжують займатися долею дітей і робити все можливе для їх захисту, адже залишати неповнолітніх з безвідповідальними батьками небезпечно для їх життя, здоров’я і емоційного стану», — повідомив керівник Подільського райвідділу поліції Олександр Нозратенко. 

діти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *