“Поліцейський громади”: ще 15 ОТГ Одещини матимуть власного шерифа

Вже скоро свій офіцер поліції почне працювати на території Балтської, Любашівської, Березівської, Визирської, Великодальницької, Доброславської, Теплодарської, Великомихайлівської, Великоплосківської, Лиманської, Роздільнянської, Цебриківської, Мологівської, Вилківської та Саф’янівської територіальних громад.

Про це повідомив відділ комунікацій Нацполіції в Одеській області.

меморандум20 квітня очільник поліції Одеської області Олег Бех і голови громад підписали меморандум про співпрацю та партнерство між ОТГ і Національною поліцією України.

«Поліцейські пройдуть спеціальну підготовку та будуть забезпечені житлом на території обслуговування. Обізнані в проблемах та потребах своєї громади, вони зможуть у будь-яку мить прийти на допомогу людям, запобігти злочинам. Роботу правоохоронців оцінюватимуть залежно від рівня довіри громадян та задоволення діяльністю», – зазначив під час зустрічі Олег Бех.

На заході кожен з присутніх висловив своє бачення, думку, шляхи вирішення питань щодо охорони публічної безпеки та порядку, профілактики правопорушень у населених пунктах, “оскільки безпека людей – основна засада спільного проекту поліції та громадськості”.

Основна вимога, висловлена представниками об’єднаних громад, це постійна робота дільничного офіцера поліції безпосередньо у громаді.

Зазначається, що це дасть змогу швидше реагувати на заяви та повідомлення жителів, люди побачать, що поліцейський завжди поруч, що у свою чергу покращить комунікацію населення та поліції.

Нагадаємо: реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади» в Одеській області почалася у лютому 2021 року, за кілька місяців до нього долучилася вже 31 ОТГ.

Для створення безпечного середовища в області буде розроблено мережу поліцейських станцій, окремого правоохоронця закріплять за кожною об’єднаною територіальною громадою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *