Атакують у двох місцях зразу: на Одещині розгорнуто масштабне рейдерське захоплення виноробної компанії “Винхол Оксамитне”

Проблема незаконного захоплення контролю над українськими підприємствами набуває нових шокуючих обертів. Цього разу під прицілом рейдерів опинилось одеське виноробне підприємство ТОВ «Винхол Оксамитне» (ТМ Villa Tinta). Ця виноробня з відомим іменем на винному ринку України має давню історію, прекрасні виробничі потужності та значний потенціал для розвитку.

ОксамитнеУвечері 19 березня невідомі особи штурмом захопили офіс ТОВ «Винхол Оксамитне» в Одесі, виламавши двері та змінивши усі замки. Беззаконня дій рейдерів є зухвалим настільки, що на територію не допускають навіть поліцію. Водночас близько 40 невідомих осіб, так званих «тітушок», штурмували виноробню, яка розташована у селі Оксамитне Болградського району Одеської області і належить ТОВ «Винхол Оксамитне». На цей час робота підприємства повністю припинена, на місці подій чергує поліція. Спадкоємцям виноробні погрожують фізичною розправою. Очікується судове засідання щодо даної справи у Болградському районному суді.

Як повідомили СИЛІ ГРОМАД в компанії ” Винхол Оксамитне”, в Одесі в приміщенні хазяйнуть нові люди, дружина Костянтина Тінтулова – Аліна Тінтулова – не покидає приміщення. Їй дозволяють його залишити добровільно, вона відмовляється. А на заводі в Оксамитному (Болградський район) перебуває Юрій Тінтулов з адвокатом і частиною співробіників. Є %1нформація, що нові “власники” найняли приватний охоронний сервіс і намагатимуться зайняти підприємство силою.

На кричущу ситуацію відреагувала Українська корпорація з виноградарства і виноробної промисловості «Укрвинпром». Вона засудила дії незаконного оволодіння сторонніми особами ТОВ «Винхол Оксамитне» та звернулась до МВС, Міністерства юстиції, СБУ, Генеральної прокуратури, губернатора Одеської області з метою сприяння оперативному припиненню вчинення протиправних дій щодо ТОВ «Винхол Оксамитне» та ТОВ «БТК Агро», їхніх майнових прав, встановлення обставин зміни власника й керівників, а, у випадку виявлення правопорушень, притягнення винних осіб до відповідальності.

виноЩоб не допустити поширення рейдерства на виноробні підприємства України, усі винороби в нашій державі повинні об’єднатись у єдину потужну силу, спроможну не лише сприяти розвитку українського виноробної галузі, а й надавати юридичний захист виноробним підприємствам, протистояти появі і розповсюдженню різних негативних тенденцій, однією з яких є незаконне захоплення контролю над підприємствами. Сьогодні такою об’єднуючою силою виступає «УКРВИНПРОМ». Спільними зусиллями ми зробимо все, щоб рейдерство не стало нормою та невід’ємною частиною ведення виноробного бізнесу. Закликаємо не бути байдужими, адже завтра схожі проблеми можуть виникнути й на інших підприємства. Разом ми сила!”, – написав Володимир Кучеренко.

Відомо, що у листопаді 2020 року помер засновник і власник ТОВ «Винхол Оксамитне» Тінтулов В. А.. Родинним бізнесом почали займатись його сини Юрій і Костянтин. У процесі вирішення офіційних питань спадку раптом знайшлись ті, котрі вирішили скористатися ситуацією і за допомогою нечесних нотаріусів та реєстраторів змінили власника та директора підприємства.

тінтулов17 березня цього року про свої права на власність виноробнею заявила громадянка Молдови Нанкова Г. М., стверджуючи, що 20 грудня 2018 року придбала підприємство у тодішнього власника Тінтулова В. А. Для підтвердження цього Нанкова Г. М. надала нотаріально завірений документ, що підтверджував договір купівлі-продажу дворічної давності. Проте право власності занесено до державного реєстру лише 17.03.2021 р.

Більше того, 19.03.2021 р. нова власниця ТОВ «Винхол Оксамитне» передала право власності на підприємство Волошину О. В., мешканцю Миколаєва. Керівником юридичної особи назначено Долінного К. С., котрий водночас управляє низкою інших підприємств.

ФОТО – зі сторінки “Винхол Оксамитне” у Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *