Бюджет Білгорода-Дністровського недоотримав 66 млн гривень – Держаудитслужба

Співробітники Південного офісу Держаудитслужби завершили державний фінансовий аудит бюджету Білгорода-Дністровського. Аудитори дійшли висновку, що бюджет міста має високий ресурсний потенціал і в основному здатний на самостійне забезпечення надання на належному рівні соціальних послуг жителям територіальної громади. Разом з тим, під час перевірки виявлені недоліки і порушення на суму 66,5 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі офісу Держаудитслужби.

Аудитори виявили ризиковані операції і деякі фактори, які обертаються непродуктивними витратами, не сприяють максимальному залученню додаткових джерел отримання доходів і ефективному управлінню майном і землями.
Зокрема, понад 28 млн грн упущено надходжень до бюджету від неврегульованого питання оренди земель, комунального майна, оподаткування нерухомості. Бюджет міста недоотримав від орендної плати за землю 8,7 млн ​​грн через брак належного контролю за повнотою і своєчасністю її сплати.

Через відсутність підписаних договорів на пайову участь у розвитку інфраструктури міста від забудовників недоотримано 2,5 млн грн.

За підсумками фінансового аудиту для вирішення низки виявлених проблем і недоліків аудитори направили 17 пропозицій і рекомендацій.

 

Білгород

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *