Ізольовані бокси і новітнє оснащення: Одеська мерія відкрила власну ПЛР-лабораторію. ВІДЕО

Сучасна молекулярно-діагностична ПЛР-лабораторія відкрилася в Одесі на базі міської клінічної інфекційної лікарні. Вона створена у співпраці з представниками британської компанії Next Level Diagnostics.

ОдесаПро це повідомила прес-служба міськради.

Відзначається, що обладнання та тест-системи, які поставлені в лабораторію, застосовуються в провідних світових центрах – Інституті Пастера, Кембриджському університеті, а також Національній програмі тестування у Великобританії – світового лідера з тестування на коронавірус.

Основне обладнання для ПЛР-діагностики:
– два ампліфікатора Mic для проведення ПЛР в режимі реального часу;
– автоматична станція Myra для підготовки ПЛР-сумішей;
– автоматизована робоча станція VERSA TM 10 Nucleic Acid Purification для виділення нуклеїнових кислот.

ТрухановСтворення лабораторії обумовлено необхідністю швидкої обробки біологічного матеріалу пацієнтів, що поступили в міські опорні лікарні з підозрою на коронавірус. До теперішнього часу основний обсяг ПЛР-досліджень на COVID-19 на некомерційній основі проводив Одеський обласний лабораторний центр, потужності якого при зростанні захворюваності не дозволяли забезпечити необхідну кількість досліджень в найкоротші терміни.

«На сьогоднішній день лабораторія пройшла сертифікацію і починає прийом біоматеріалів на дослідження», – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

ОдесаПоки що ПЛР-діагностику здійснюватимуть пацієнтам інфекційної лікарні. На даному етапі потужність лабораторії розрахована на 200 досліджень на добу. Згодом лабораторія розширить свої можливості і зможе приймати біоматеріал на ПЛР-дослідження також від інших муніципальних медичних установ. Також нова лабораторія в майбутньому зможе діагностувати понад 500 інфекцій вірусної і бактерійної природи.

У мерії відзначають, що захист здоров’я медпрацівників був серед пріоритетів при створенні лабораторії. У ній обладнані ізольовані боксовані кабінети, спілкування між співробітниками здійснюється по селекторного зв’язку. У лабораторії встановлено бокси біологічної безпеки високого рівня захисту, а також сучасна система припливно-витяжної вентиляції.

Устаткування дозволяє в автоматичному режимі здійснювати всі етапи аналізу з мінімальним залученням персоналу лабораторії. Завдяки цьому виключаються багато етапів роботи з інфікованим небезпечним матеріалом, що дозволяє максимально захистити персонал від зараження.

ВІДЕО – Одеська міська рада:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *