Одеські стоматологи: візит дитини до лікаря має бути приємною подією. ВІДЕО

«Що там взагалі лікувати?»  – дивуються деякі тата і мами, коли приводять малечу на огляд дитячих зубиків.  Проте сучасна дитяча стоматологія вміє розпізнавати особливості розвитку молочних зубів, і має безліч способів подолати проблеми, з якими доводиться стикатися сучасним малюкам та їхнім батькам. Одне з головних питань, як зробити візит до стоматолога не просто безболісним, а й приємною у всіх сенсах подією?

СИЛА ГРОМАД побувала в одній з кращих стоматологічних клінік Одеси, де роздобула кілька важливих порад для маленьких пацієнтів. Тож з задоволенням ділимося ними з вами.

Перші відвідини лікаря у клініці Elegant Profi для маленьких пацієнтів починають із привітної зустрічі та знайомства. Дитині показують кабінет, інструменти, пояснюють, як працює увесь стоматологічний комплекс. Бажано в такий день не робити жодних маніпуляцій: адже лікар має стати гарним знайомим, і навіть другом для малюка. Також багато залежить і від батьків: перш ніж вирушати до стоматолога, бажано не вживати слів “біль”, “боляче”, аби ненавмисно не травмувати дитину.

У дитини необхідно сформувати правильну мотивацію і врешті-решт зробити відвідування стоматолога приємною (в прямому сенсі цього слова) подією. А приводити малят на перший огляд до стоматолога варто з прорізування перших зубів.

 “Дитячого стоматолога ми відвідуємо 3-4 рази на рік. Це тому, що в дітей блискавично розвивається карієс. Щоб нічого не пропустити, краще зробити профілактику, ніж лікування”, – розповідає стоматолог Ірина Тущенко.

Пані Ірина – не просто дитячий стоматолог, а й лікар-терапевт. Вона не тільки відстежує поточний стан зубів і «підхоплює» карієс на початкових стадіях, а й намагається спрогнозувати, як у перспективі буде розвиватися щелепа і формуватимуться зуби. Неправильний прикус може розпізнати тільки ортодонт, і краще це виявити в 4 роки, ніж в 14. Адже порушення прикусу набагато простіше виправити на пластинках, які ставляться на етапі молочних зубів, а не на брекетах.  До того ж це в рази дешевше.

Формально пацієнти клініки – дітки від 0 до 16 років.  Але на практиці – до віку, коли постійні зуби повністю змінюють молочні.  Це відбувається до 11-12 років. Та найперше, на що просить звернути увагу Зубна Фея з Одеси – захист емалі.

Хочу сказати, що наша емаль, це біла тканина, яка покриває зуб, вона на 90-95% складається з мінералів. і одним із важливих компонентів є кальцій і фтор. Якщо дуже мало в емалі є цих мікроелементів, відбувається процес демінералізацї, процес руйнування емалі. Вона стає мутнішою, крихкою, – в такому випадку ми рекомендуємо фторування, тобто покриття фтор-лаком. Під час покриття емаль живиться фтором і утворюються фтор-апатити, фториди. Вони дуже стійкі до карієсогенних факторів, тому вони захищають емаль зубів”, – пояснила лікарка.

Варто звернути увагу як на пасту, так і на зубну щітку. Її потрібно міняти раз на 3-4 місяці, рекомендовано й використовувати зубну нитку, аби дістатись до схованих порожнин. А поки постійні зуби тільки формуються, краще прийти на профілактику, ніж лікувати глибокі ураження карієсом і викликані ним ускладнення.

Як зберегти дитячі посмішки? Що захищає молочні зубки від карієсу? А головне – як зробити візит до стоматолога не просто безболісним, а й приємною у всіх сенсах подією?
Поради від кращої стоматологічної клініки Одеси “Elegant Profi” – у ексклюзивному репортажі СИЛИ ГРОМАД (партнерський матеріал):

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *