В Одесі відбувся обласний чемпіонат з боротьби самбо. ВІДЕО

14 лютого 2021 року на базі комплексу “Спортфактор”, що на вулиці Багрицького в Одесі, відбувся відкритий чемпіонат Одеської області з боротьби самбо. Це перший офіційний старт у цьому році серед чоловіків і жінок. Змагання стали черговим етап відбору на чемпіонат України,  який пройде з 4 по 6 березня у місті Луцьку. І зібрав спортсменів як з Одеси, так і з усієї області.

Кореспондент сайту СИЛА ГРОМАД побував на змаганнях.

самбоУперше чемпіонат суміщений з форматом “вузівським”, молодь і студенти, гарний склад учасників, яскрава боротьба, у нас чемпіонат України у Луцьку в березні і ми сподіваємось виступити успішно”, – розповів Вахід Сабіров, віце-президент Федерації самбо Одеської області.

“Сьогодні ми організували пілотний проект, в рамках чемпіонату області і залік по студентам, такого не було ще ніколи. Ми шляхом поєднання двох заходів у єдиний зробили більш якісний продукт, кожна сутичка цікава”, – поділився Олександр Тулунжи, керівник Одеської обласної філії Комітету з фізичного виховання і спорту.

Організатором чемпіонату стала  федерація самбо Одеської області, на відкриття завітали почесні гості і друзі цього виду спорту. Треба відзначити, що через технічні затримки гімн України у спортивній залі спортсмени виконали акапельно.

Головне завдання чемпіонату – відібрати кращих з кращих борців – по 8 спортменів у кожній ваговій катеорії і ще 8 – у бойовому самбо.

самбоВсього збірну Одещини на всеукраїнських змаганнях представлятимуть 24-ро спортсменів. А перед цим наші одесити повернулися з Харкова, де традиційно вибороли лідерські місця й нагороди.

“Важко було дуже з карантином, і важко було з чемпіонатом України в Харкові. Але ми зараз готуємся на чемпіонат Ураїни по дорослим у Луцьку, наша команда згуртована, в нас один за всіх. Я завжди дякую нашим тренерам, хто тренує наших дітей, батькам, які виростили цих дітей, і найголовніше – всім учасникам змагань”, –  ділиться Олександр Адзеленко, віце-президент НФСУ, Президент Одеської обласної федерації самбо.

Більшість учасників змагань вже студенти: у кожній ваговій категорії виступає по 3-4 борців. Чимало спортменів і з області, де цей спорт останні роки розвивається все активніше. Виступила на килимі і одеситка, майстриня спорту Христина Бондар, дівчина зізнається: день закоханих, на який припали змагання, ще зранку приніс їй валентинки.

Одеські самбісти вкотре доводять свої перемоги і вже цього року зможуть показати свої досягнення на всеукраїнських та світових аренах.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *