Море наступає: потужний шторм в Одесі змив частину пляжів. ВІДЕО

В Одесі недавній потужний шторм гігантськими хвилями зніс кілька пляжів із завищеною талією. Стихія вдарила навіть по річним ресторанам, які перебували недалеко від узбережжя. Морська вода забрала тонни піску з берегової лінії в районі 16-ї станції Великого Фонтану. Зараз в місті проводяться збори, щоб вирішити, як усунути наслідки негоди.

пляжПісля недавньої негоди, щоб прогулятися по узбережжю, одеситам доводиться ретельно шукати вихід до моря, так як після шторму “Тристан”, що розігрався ще 8 лютого, майже не залишилося пляжів. Хвилі заввишки майже два метри пошкодили конструкції на пляжах міста. Зруйнувалися павільйони, пляжні душі і містки. До берега прибило сміття.

“Був дуже сильний шторм. Море настільки близько підійшло, що хвилі били в цю бетонну стіну. Тобто практично не було піску”, – говорить одеситка Ірина Мороз.

На одному з пляжів тепер просто немає сходів: хвилі відкинули конструкцію на кілька метрів від води. Тепер прохід через пляж заблокований. Зараз там проводяться роботи з ремонту пошкоджених конструкцій.

Влада планує провести ревізію всіх пляжів найближчим часом. В Управлінні інженерного захисту території кажуть, що грошей на їх повне відновлення у міста немає.

Це бюджетні кошти, яких заздалегідь не вистачає. Тому все ж ми сподіваємося, що природа до нас повернеться обличчям і повернемо цю піщану масу на пляжі”, – говорить заступник начальника управління Віталій Парфьонов.

Відзначимо, що щорічно потужні шторми забирають близько 20% піску з пляжів. Кілька десятків років тому в Одесі вже проводили експеримент – залучили іноземну компанію до намиву пляжів, але робота виявилася неефективною. Люди кажуть, що замість забудови узбережжя багатоповерхівками, потрібно втілювати проекти захисту пляжів від наступу моря. Щорічно вода все сильніше атакує сушу.

ВІДЕО -ТСН:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *