В Одесі реабілітаційний центр викрили на незаконному утримуванні підлітків

Одеські правоохоронці закрили незаконний реабілітаційний центр, в якому начебто насильно утримували людей. Його пацієнтами ставали громадяни, чиї родичі зверталися до закладу за допомогою у лікуванні алкогольної та наркотичної залежності.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції Одеської області.

За версією слідства, група людей, без відповідних дозволів та ліцензій, під прикриттям громадської організації створили центр, де начебто надавали допомогу алко- та наркозалежним людям. Вартість послуг варіювалася від кількох тисяч до кількох десятків тисяч гривень, запевнили в пресслужбі.

Після отримання грошей, підозрювані нібито примусово доставляли “пацієнтів” до закладу, де насильно утримували, позбавляючи можливості вільно покинути його територію та примушуючи виконувати різноманітні “правила” та “завдання”.

Правоохоронці провели обшуки, під час яких вилучили документи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, гроші, банківські картки, бейсбольні бити та інші речові докази.

Під час обшуків у центрі перебувало кілька десятків людей, серед яких – неповнолітні. Частина з них вже написали до поліції заяви і перебувають у статусі потерпілих. Люди розповіли правоохоронцям, що їх насильно помістили до закладу й утримували там у “жахливих” умовах.

Наразі поліцейські затримали ймовірного організатора бізнесу і одного з його спільників, місце знаходження ще одного підозрюваного встановлюють.

Дії фігурантів кваліфікували за ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *