“Поліцейський громади”: Кубейська ОТГ встановлює системи відеонагляду. ВІДЕО

Кубейська територіальна громада, що на півдні Одеської області, межує з сусідньою Молдовою, і має на меті запровадити досконалу безпекову програму не лише прикордонної території, а й задля своїх громадян.

Петро КиссаПро це СИЛІ ГРОМАД розповів голова Кубейської ОТГ Петро Кисса.

Днями очільник громади побував в Одесі на запрошення керівництва Нацполіції в Одеській області задля підписання меморандуму про співпрацю і партнерство. Кубейська громада у 2021 році буде впроваджувати проект “Поліцейський офіцер громади”, спрямований на створення безпечного середовища.

Для Кубейської громади це надважливе завдання, адже її територія межує з кордоном Молдови, сусіднє село Копчак, до речі, побратим Кубея, – вже територія іншої держави, зазначив голова.

Думаю, цей проект дасть велику зміну ставлення до поліції, покращить безпеку самих жителів, і підказуватиме юридичні дії в тих чи інших питаннях. Поліцейський громади буде знаходитись тільки в трьох наших населених пунктах, у нього буде 24 години на добу для спілкування з людьми. Крім того, він зможе їм допомагати в різних ситуаціях, як рятувальник, як психолог, плюс в нього буде робота з дітьми, це авторитет для молодого покоління”, – розповів Петро Кисса.

КубейЗагалом Кубейська громада об’єднала 3 населених пункти, села Болградського району Кубей, Оріховку і Виноградне, через які проходить автомагістраль Т1608, яка з’єднує міста Болград і Арциз.

Кількість населення Кубейської ОТГ сягає 9,5 тисяч населення, є 4 школи, 3 дитячих садки, основна зайнятість місцевого населення – у сфері сільського господарства,

Громада вже впроваджує системи відеонагляду, намагається охопити камерами усі в’їзди і виїзди на свою територію, і одночасно працює з інтернет-провайдером, який прокладає якісну мережу до усіх населених пунктів громади.

Хочемо підключити відеокамери, щоб записували на єдиному сервері, це для допомоги поліцейському громади. Для того щоб він оперативно міг спостерігати за певними перехрестями, парками, і паралельно якщо щось трапиться, він міг швидко виїхати, знайти”, – повідомив Петро  Кисса.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Довідково. Проект “Поліцейський офіцер громади” впроваджується з травня 2019 року. Сьогодні він реалізується в 16 областях України, де несуть службу 444 поліцейські у 273 громадах. Проект спрямований на поліпшення сприйняття суспільством Національної поліції України в невеликих містах і селах, надання можливості громадянам, які живуть у віддаленій місцевості, отримувати якісні поліцейські послуги.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *