Останній ветеран: пішла з життя Почесна громадянка Татарбунар Катерина Кравець

На 101-му році завершилося земне життя Почесного громадянина міста Татарбунари, ветерана Другої світової війни Кравець Катерини Олексіївни.
Про це на своїй сторінці повідомив голова Татарбунарської міської ради Андрій Глущенко.
КравецьЯк повідомив мер, кілька місяців тому Катерина Олексіївна відзначила свій 100-річний ювілей, приймала вітання від рідних, сусідів та інших багатьох татарбунарців. І як завжди була привітна до всіх.
Татарбунарці дуже поважали Катерину Олексіївну. Вона була місцевою гордістю і зразком високої інтелігентності й добропорядності.
Щоправда, життя принесло їй великі випробування, жінка пройшла через суворі фронтові дороги Другої світової війни. Після чого повернулася до мирного життя, присвятивши себе медицині. Виростила двох дітей, допомагала виховувати онуків.
ветеран
Катерина Олексіївна залишила яскравий слід у розвитку ветеранського руху в Татарбунарах,  протягом 40 років брала активну участь в районній Раді ветеранів, допомагала поліпшенню умов життя ветеранів, інвалідів та пенсіонерів. За великий вклад в розвиток ветеранського руху та загальний трудовий внесок в соціально-економічне життя міста Татарбунари  Катерина Олексіївна Кравець отримала звання Почесної громадянки міста Татарбунари, яке їй присвоєно рішенням Татарбунарської міської ради 2011 року.
Катерина Кравець стала для міста Татарбунари останнім ветераном Другої світової війни, що приймала безпосередню участь у бойових діях на різних фронтах. Як і всі представники старшого покоління, хто доклав своїх зусиль до порятунку людства від нацистського поневолення, її світлий образ завжди буде являтися для жителів міста невичерпним джерелом мужності, стійкості і героїзму. Безмежна вдячність Катерині Олексіївні за любов до своєї Батьківщини, за визволення народів світу від нацизму”, – повідомив Андрій Глущенко.
Татарбунарська міська рада висловлює глибокі співчуття всім рідним та близьким своєї відомої землячки. І обіцяє берегти про Катерину Олексіївну Кравець світлу пам’ять.
ФОТО – зі сторінки Татарбунарського міського голови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *