Застряглі на трасі: в Любашівці далекобійників годували гарячим обідом

Через потужний снігопад проїзд на трасі Одеса-Київ протягом останніх днів все ще ускладнений. Діє заборона для руху великовагових транспортних засобів на автомобільних дорогах місцевого значення. В районі селища Любашівка, це адмінцентр громади на півночі Одещини, уздовж траси зупинилося близько 600 вантажівок і кілька автобусів з пасажирами.

ЛюбашівкаУ дні стихійного лиха Любашівка стала одним з найбільших в Одеській області місцем відстою великовантажного транспорту. Через сильний снігопад київська траса була практично заблокованою, непрохідною, –  тому сотням далекобійників довелося заїхати на вимушену стоянку в районі “промзони”, або як її звично називають любашівчани, ДРП. Сотні фур, багато з них з контейнерами, вишикувались у довгі ряди на кілька кілометрів.

ЛюбашівкаКолись саме тут проходила стара траса Одеса-Київ, а відколи збудували новий шляхопровід, – колишній шлях став занепадати, як і відомий міні-ринок на прилеглій території. Проте саме цей куточок став справжнім порятунком і місцем відстою для сотень водіїв та мандрівників, що опинились в заручниках стихії.

Любашівський підрозділ ДСНС організував пункт обігріву та польову кухню для водіїв, які потрапили в негоду. Місцева влада долучилась до надання допомоги організації гарячих обідів водіям і пасажирам. Голова Любашівської громади Геннадій Павлов особисто перебуває на місці.

Ми взаємодіємо з 28-м підрозділом ДСНС, місцевою поліцією, разом з ними і наш представник чергує цілодобово на трасі. Хвилюємся за людей, виділили кошти, щоб допомогти нагодувати гарячею кашею, чаєм, бубликами. Допомагали розчистити сніг, замети, щоб водії змогли виїхати на трасу, залучили нашу комунальну техніку, КУ “Зеленбуд”, а також спецтранспорт підрядної організації, з якою працюємо”, – поділився з СИЛОЮ ГРОМАД Геннадій Павлов.

ЛюбашівкаЯк розповів голова громади, зі снігового полону сьогодні довелося визволяти не лише українських далекобійників, а й водія фури з Туреччини. Під час негоди на дорогах Любашівської територіальної громади у посиленому режимі працює понад три десятки одиниць спецтехніки, залучені приватні підприємства, допомогають фермерські господарства, у яких є трактори, оснащені лопатами з відвалом.

Станом на 3о січня на цій ділянці ще перебуває близько 300 одиниць техніки. Головна магістраль Одеса-Київ вже розчищена, а от щоб до неї дістатися, доводиться витягати важкі колеса фур з полону. Без сторонньої допомоги цього не зробити.

ЛюбашівкаВідзначимо, що за два дні надпотужного циклону снігові перемети в Любашівці  сягали подекуди 2 метрів. На півночі Одещини сніг розмерзається не так швидко, як в обласному центрі, що ускладнює роботу комунальників. Проте їх не зупиняють складні умови праці: вже проклали шляхи до усіх сіл громади і кажуть, готові прийти на допомогу кожному, хто опинився в епіцентрі негоди.

Наразі роботи з ліквідації небезпечних подій, викликаних стихією, ще тривають.

Авторка – Оксана Піднебесна, ФОТО – Геннадій ПАВЛОВ

ЛюбашівкаЛюбашівка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *