“Тонем, Mayday!”: в мережу потрапили кадри катастрофи судна ARVIN біля Туреччини. ВІДЕО

З 12 членів екіпажу врятотвано тільки 6. Відеозапис останніх хвилин плавання суховантажного судна Arvin з одеськими моряками на борту з’явилася в мережі. Судно затонуло 17 січня біля берегів Туреччини.

АрвінНа кадрах видно, що спочатку корабель підкидає на хвилях, а буквально через хвилину одна частина судна відламується від іншої. Після цього за кадром лунають крики, звуки поспіху і біганини, моряки шукають рятувальні костюми.

На судні перебували 12 членів екіпажу, 10 з них – громадяни України. Турецька берегова охорона врятувала 6 моряків – 5 українців і 1 росіянина. Врятовані моряки розповіли, що з моменту, коли судно почало тонути до повного затоплення пройшло близько 5 хвилин.

Арвін«Вітер почав набирати силу з 11: 00-11: 30, хвилі досягали 6 метрів. На кораблі почули хрускіт, тоді був оголошений сигнал тривоги. Сигнал про те, що судно тоне, був відправлений о 12:20. Судно затонуло швидко, приблизно за 5 хвилин », – розповіли моряки.

Вони пояснили, що через погані погодні умови суховантаж не йшов по маршруту, а став на якір і очікував, коли хвилі зменшаться до 3,5 – 4 метрів.

Нагадаємо, судно йшло під прапором Палау і належало української компанії Artvin Shipping LTD. Суховантаж затонув через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті в болгарський Бургас з вантажем селітри. Троє моряків загинули і були опізнані (один з них – капітан, громадянин РФ).

Операція з пошуку ще трьох моряків, громадян України, не дала результатів.

ВІДЕО – “Херсон. Все обо всем” (Увага, запис містить ненормативну лексика, не рекомендується до перегляду дітям)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *