Залишать в семи районах: в Одеській області скорочують апарати РДА

19 січня, на селекторній нараді в Одеській обласній адміністрації стартувала ліквідація районних державних адміністрацій в уже фактично не існуючих районах.

Наявність районів обумовлена Конституцією України. Також регламентується, що в районі має бути районна рада як орган місцевого самоврядування і районна державна адміністрація як виконавчий орган державної влади.

Зокрема, голови ліквідованих РДА отримали алгоритм своїх дій в цьому процесі. Після чого в структурних підрозділах райадміністрацій створять відповідні комісії з ліквідації чи реорганізації. Ці комісії мають надати повідомлення співробітникам про зміну в їхньому працевлаштуванні – або у вигляді переходу на іншу посаду на держслужбі, або про звільнення у зв’язку зі скороченням посад або штатів.

Також має бути проведена інвентаризація в РДА, аби з’ясувати, скільки і якого майна є в районних адміністраціях. На це виділили термін 2 місяці.

В Одеській області шляхом “приєднання” створять нові райадміністрації в Подільську, Березівці, Роздільній, Білгороді-Дністровському, Болграді та Ізмаїлі. А ось в Одесі районну адміністрацію створювамути на базі організаційних структур і посадовців Біляївської, Овідіопольської і Лиманської РДА з залученням фахівців з Одеси.

Власне, центри нових районів, в яких залишилися райадміністрації колишніх районів – “приєднують” до себе райадміністрації старих ліквідованих районів. А там, де в новому райцентрі раніше не було РДА – то райадміністрація створюється шляхом “злиття” старих РДА.

Районні ради в укрупнених районах Одещини вже створені: у них пройшли вибори, частина з них вже встигла навіть провести сесії і вибрати голів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *