Новостворений Одеський район очолив колишній нардеп

15 грудня новостворена Одеська районна рада зібралась на свою першу сесію. Більшістю голосів рада обрала голову – колишнього нардепа зі 141 виборчого округу Віталія Барвіненка, який представляє партію “Довіряй ділам”.

За його кандидатуру проголосували 35 депутатів, опонента Магазинника підтримали 25 обранців.

Сесія пройшла у залі засідань обласної ради, свого приміщення у райради, очевидно, ще немає. Віталій Барвіненко склав присягу, після чого депутати перейшли до розгляду порядку денного, ключовими пунктами якого є обрання заступників голови ради, затвердження складу постійних комісій.

До новоствореної Одеської районної ради увійшло 64 депутати.

Згідно з результатаи виборів, які відбулись 25 жовтня, голоси жителів Одеси і прилеглих населених пунктів розподілилися так: «ОПЗЖ» – 25,41%, на другому місці – «Довіряй ділам» (16,7%), на третьому – «Слуга народу» (15,9%). «Європейська солідарність» посіла четверте місце, отримавши майже 12% голосів виборців, «Партія Шарія» набрала майже 8%, а «За майбутє» – близько 7%.

На першій же сесії представниця від “ОПЗЖ” наголосила, що політична сила займає опозиційну позицію в новоствореній раді, і закликала до цього представників від “ЄС” та партії Шарія.

Укрупнений Одеський район утворений Постановою Кабміну про ліквідацію і створення нових районів, і включає в себе Одесу та більшу частину території колишніх Біляївського, Овідіопольського і Лиманського районів з населенням у понад 1,3 мільйони мешканців.

барвіненкоДля довідки.

Віталій Барвіненко народився 3 червня 1981 року, у м. Білгород-Дністровську Одеської області.

Тричі обирався до Верховної Ради: у 2007 – від ВО “Батьківщина”; у 2012 – від політичної сили “Партія Регіонів”, з якої вийшов після Революції Гідності 2014 року. Був членом комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та членом депутатської групи “Партія Відродження”. На позачергових парламентських виборах у 2019 році балотувався до Верховної Ради як самовисуванець. Програв представнику “Слуги народу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *