Незрячому музиканту-віртуозу з Крижанівки забудовник подарував квартиру

Талановитому 22-річному мешканцю Одещини Богдану Кіріяку, який не бачить з дитинства, але грає на кількох інструментах, будівельна компанія презентувала квартиру. Хлопець зара навчається в магістратурі Південногоукраїнського педагогічного університету. Богдан обдарований абсолютним слухом, у нього відмінні вокальні дані, віртуозно грає на кількох інструментах і володіє рідкісним композиторським талантом. Минулого року він прославляв Україну в Греції і Чорногорії, а в 2020-му – брав участь в дистанційних конкурсах через пандемію. Виступав в фортепіанному конкурсі, як виконавець і композитор.

Радісними новинами з його життя поділилась голова Фонтанської територіальної громади Наталія КРУПИЦЯ. Каже, забудовник, який зробив хлопцю дарунок, просив не називати його прізвища.

“І коли в минулому році до мене на прийом прийшла комерційна структура, що здійснює будівництво на нашій території, з пропозицією подарувати квартиру. Моїй радості не було меж, я знала кому вона дуже потрібна. Це наш Богдан Кіріяк, три сім’ї з 9 осіб туляться в будинку своєї бабусі… Нещодавно Богдану були вручені ключі від власної квартири. Треба було бачити ці емоції і сльози! Забудовник у січні оформить квартиру, до новосілля ще далеко, але у Богдана з родиною є власне житло. Це щастя! Глибоке шанування Віктору Івановичу, який захотів залишитися в тіні. Как каже наш Богдан, роблячи добро іншим, ми стаємо щасливішими. І хіба він не має рації?”, – емоційно ділиться пані Наталія на своїй сторінці у Фейсбук.

Богдан – цілеспрямований, талановитий хлопець. Батько Богдана, Василь Іванович, працює на залізниці регулювальником швидкості руху. Є сестра Олександра, їй 8 років. А з матір’ю, Ольгою Михайлівною, він нерозлучний. Вранці вона відвозить до школи доньку, а потім їде з Богданом в університет, де перебуває з ним до кінця занять.

У нас музична родина. Мій батько грав на акордеоні і баяні. Уже в три роки Богдан заслухувався грою дідуся. Я теж ходила в музичну школу по класу акордеона, люблю співати з сестрою. До народження сина працювала кравцем верхнього жіночого одягу. Коли народився Богдан, я стала розуміти багато речей. Моя мета – щоб мої діти принесли суспільству користь, радість і дали іншим натхнення бути людьми”, – розповіла мама хлопця.

Мешкати родина буде у новобудові, що зведена на території Крижанівки. До того усі вони жили в тісному житлі бабусі, власних коштів на нову квартиру батьки зібрати не встигли.

“Незрячий з дитинства юнак вчить нас бачити те, чого ми в упор не помічаємо. Таке бачення відкривається, коли пройдеш стільки випробувань, скільки пройшла його МАМА разом з ним. Богдан вміє радіти всьому: як літу, так і зимі, як сонцю, так і дощу, як музиці, так і тиші. Його очима стала МАМА, яка виховала, навчила попри все, радіти життю і дарувати оточуючим радість. Перемоги на Міжнародних конкурсах – це талант, виняткова працездатність, цілеспрямованість, наполегливість, терпіння, які Богдан розвиває в собі кожен день”, – повідомила Наталія Крупиця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *