Січневе посилення карантину – ще не локдаун, – міністр Степанов

Якщо Уряд не запровадить в січні жорсткий карантин, то це доведеться екстрено робити в лютому, але вже в умовах високої захворюваності.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

При цьому на питання, чи є ймовірність, що січневий локдаун скасують, Степанов відповів:

«По-перше, я б не називав це локдаун. Це досить жорсткий карантин. Якщо локдаун в тому вигляді, в якому його вводили європейські країни, то, наприклад, у Франції ти не міг вийти з дому, не заповнивши форму. Комендантська година, не більш одного кілометра від будинку – це так, це локдаун. У нас же є певні сектори економіки, які закриваються, більш того, з ініціативи президента виділяються грошові компенсації», – повідомив міністр.

Відзначимо, раніше Степанов заявив, що наприкінці січня – початку лютого з’явиться ще одна загроза – зростання кількості хворих на грип. Це респіраторне захворювання, яке має такі ж ускладнення, як і COVID-19, пов’язані з пневмонією – і це додаткове навантаження на медичну систему.

Нагадаємо, Уряд ухвалив рішення запровадити суворіший режим карантину – з 8 по 24 січня 2021 року.  Під заборону потрапить робота кафе, ресторанів, барів, крім доставки та замовлень «з собою», магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів, торговельно-розважальних центрів. Усі заклади освіти, окрім дитячих садків, чекають канікули. Буді-які розважальні, рекламні, спортивні, культурні, масові заходи теж не дозволятимуться у цей період. Але на відміну від весняного локдауну, повідомили в Кабміні, робота громадського транспорту не зупинятиметься.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *