Ляльки з Одещини потрапили… на конверти “Укрпошти”

Національний поштовий оператор “Укрпошта” в рамках спільного проєкту випустив серію марок і конверті з зображенням ляльок,  які описані в новій книзі про традиційні одеських ляльках. Автор книги “Народні ляльки Одеської області” – Інна Шипілова у співпраці з Оленою Сайдель презентували свою творчість в Овідіополі.

ПопаздраНа марках зображені: лялька з с. Новоградівка Овідіопольського р-ну (зібрання Олени Сайдель), лялька-немовля з села Попаздра Білгород-Дністровського р-ну (зібрання Олени Сайдель), лялька”Наречена з Молдаванки”, м. Одеса (автор Наталія Літновська), а також – їстівні лялечки з села Ясеново Перше Зеленогірської громади (зібрання Інни Шипілової).
“Чи доводилось вам колись бачити народну ляльку з голівкою, що зроблена з яєчної шкаралупи? А така лялька-немовля існує! Це цікава знахідка з села Попаздра Білгород-Дністровського району Одеської області.Про неї розповіла мені Алла Галкина-Переверзева – талановита жінка, історик, дослідниця рідного краю”, – написала Олена Сайдель на своїй сторінці у Фейсбуці.
На конверті – зображення народних ляльок Одещини, а також слова Олександра Найдена: “У кожній справжній народній ляльці є частина душі її творця, його роду…”

Урочисте погашення марок відбулось в Овідіополі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *