В Одесі ще одна лікарня відкрила стаціонар для пацієнтів з Covid-19

У зв’язку з ростом захворюваності на COVID-19, збільшується кількість ліжок у лікарнях Одеси. З учорашнього дня розпочався прийом пацієнтів з підозрою на COVID-19 в міській лікарні №5 за адресою: вул. Троїцька, 37.

Про це повідомив офіційний сайт Одеської міськради.

Одеса27 листопада 2020 мер Одеси Геннадій Труханов ознайомився з роботою відділення на 90 ліжок, в числі яких 8 реанімаційних. Відділення забезпечено необхідним медичним обладнанням, проведено розмежування зон для розділення потоків пацієнтів. Лікарня уклала договір з Національною службою здоров’я на надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

«Сьогодні починаємо працювати поетапно. В палатах розміщуються від двох до чотирьох пацієнтів. Палата інтенсивної терапії сьогодні стала відділенням інтенсивної терапії та реанімації на вісім ліжок з цілодобовим постом лікаря-анестезіолога», – розповіла директорка міської лікарні №5 Алла Прохорова.

Наразі у відділенні забезпечено роботу 15 кисневих точок, ще 25 кисневих точок будуть підключені найближчим часом.

«Зараз подача кисню буде забезпечуватися за рахунок балонів, а вже найближчим часом будуть встановлені Кріоциліндри на 175 літрів кожен. Крім того, очікується отримання п’яти двотонних Кріоциліндри, що істотно зменшить навантаження. Один циліндр на 175 літрів замінює 16 балонів», – зазначив мер.

Також Геннадій Труханов запевнив, що в Одесі є постійний запас кисню – близько 300 балонів. У лікарні на Троїцькій є комп’ютерний томограф, який забезпечить можливість проведення КТ одеситам з підозрою на COVID-19 за кошти міського бюджету.

«Ми забезпечені діагностичною апаратурою. Більш того, за кошти міського бюджету ми повністю забезпечені харчуванням – як пацієнти, так і співробітники», – повідомила Алла Прохорова.

Відділення міськлікарні №5 на Лідерсовському бульварі забезпечуватиме лікування пацієнтів з лабораторно підтвердженим COVID-19. Також на Лидерсовському бульварі управлінням капітального будівництва Одеської міськради буде проведено капітальний ремонт приміщень дитячого відділення, що дозволить розгорнути ще 120 ліжок для хворих з COVID-19.

Проводяться роботи з розгортання додаткових ліжок для пацієнтів з COVID-19 в міських лікарнях №1 і №8.

Нагадаємо, при міському Центрі невідкладної медичної допомоги працює цілодобова гаряча лінія з питань COVID-19.

Консультації надаються за номерами:

15-50 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів; 0-800-50-15-50 – безкоштовно з мобільних телефонів.

Зв’язатися з Всеукраїнським контакт-центром МОЗ щодо протидії COVID-19 можна за номером

0-800-60-20-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *