Одеські самбісти повернулися з чемпіонату в Сербії з нагородами. ВІДЕО

Одесити у складі української збірної гідно представили нашу команду на Чемпіонаті світу з самбо серед моолоді та дорослих, який проходив з 5 по 8 листопада у сербському місті Новий Сад. Україна вчергове довела, що є лідером цього виду єдиноборств: наші спортсмени привезли додому 53 медалі – 9 золотих, 16 срібних і 28 бронзових. Плюс шість “срібних” кубків у командному заліку.

Вахід СабіровГідно боролися одесити, привезли 4 бронзові медалі і два срібла, – загалом представляли Україну на світовій арені восьмеро наших земляків. У складі молодіжної збірної Одеську федерацію самбо представляли Ірина Лагойда, Ірина Макаренко, Вікторія Бальжик, Данило Каніковський і Максим Парфьонов. Серед дорослих спортсменів – Христина Бондар, Олександр Воропаєв, Анантолій Волошинов та Денис Артемчук. Разом з одеськими спортсменами був їхній незмінний тренер, віце-президент Одеської обласної федерації самбо Вахід Сабіров та віце-президент НФСУ Олександр Адзеленко.

Через світову пандемію, пов’язану з Covid-19, на щорічні міжнародні змагання до Сербії прибули представники далеко не всіх держав-учасниць. Та й в самому місті Нови Сад під час організації та проведення Чемпіонату світу цього року були вжиті особливі заходи безпеки.

Своїми враженнями від міжнародних змагань з СИЛОЮ ГРОМАД поділилася Христина БОНДАР, призерка чемпіонату і майстриня спорту.

Дівчина розповідає: до місця проведення змагань довелося провести в автобусі 24 години, добре, що до Чемпінату ще був час на підготовку. Гуляти містом, так як це було в попередні роки, не пощастило, – спортсмени чекали змагань на території відокремленої спортивної бази, згідно цьогорічних правил, – бо Україна, як і більшість європейських держав, залишається “небезпечною” через розповсюдженння коронавірусу.

самбо“Якщо говорити про мою боротьбу, – перша зустріч була з росіянкою, дуже складна сутичка була, я її програла. Дуже сильна дівчина, досвідчена, їй близько 30 років. Я тільки за, якщо ми десь в подальшому зустрінемось на килимі. Потім другу зустріч я боролась з білорускою, виграла – і так як це була боротьба за третє місце, стала бронзовою призеркою Чемпінату світу”, – розповіла Христина.

Успіхами молодої спортсменки дуже пишаються в Одеській федерації самбо України.

“Христина Бондар – гордість області та країни. Наша вихованка, чемпіонка світу і Європи з самбо, майстриня сопрту з дзюдо і самбо, і справжня красуня! Вона гідний приклад для молоді: бути сильним духом і тілом. Саме такі життєві цінності виховує спорт в людях!“, – розповів президент Одеської федерації самбо Олександр Адзеленко.

Більше про перебіг Чемпіонату світу у Сербії – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *