В Ананьєві хочуть увічнити ім’я славетного борця і атлета

Пам’ять всесвітньо відомого українського спортсмена початку 20 століття Івана Піддубного вирішили увічнити у старовинному містечку Ананьїв, що у Подільському районі на півночі Одеської області.

ПіддубнийПро це повідомив Український інститут національної пам’яті.

Меморіальну табличку на честь борця і атлета встановлять на будівлі Будинку культури.

“Справа в тому, що Піддубний свого часу в повітовому містечку викладав атлетику. Втім, будинок, де працював атлет, не зберігся, а ось пам’ять про Піддубного – навпаки. Місцева громада таким чином піклується не тільки про пам’ять, а й про виховання нових поколінь, у яких є привід пишатися своєю малою батьківщиною”, – відзначили в УІНП.

Довідково. Іван Максимович Піддубний (26 вересня (8 жовтня) 1871 році, Красенівка, Полтавська губернія, Російська імперія – 8 серпня 1949 Єйськ, Краснодарський край, РРФСР, СРСР) – український спортсмен-борець. Шестиразовий чемпіон світу з боротьби, з показовими виступами і на змаганнях об’їздив безліч великих міст в Європі і навіть Америці. Близько 2 років – до 1900 року – жив в Одесі.

У нашому місті, як і в багатьох інших містах, користувався величезною популярністю. Однак останніми роками життя, в Краснодарському краї РФ, провів у злиднях: в СРСР ставлення влади до нього було негативним через норовливого характеру, а також того, що під час окупації залишився в Єйську.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *