Привоз не впізнати: мер Одеси проінспектував хід реконструкції Новощіпного ряду

В Одесі триває небувала реконструкція Новощіпного ряду, – “задньої” вулиці знаменитого “Привозу”, яка десятки років була в занедбаному стані. 6 листопада роботи на будівництві проінспектував мер Одеси Геннадій Труханов.

ПривозЯк повідомили в пресслужбі Одеської міської ради, роботи розділені на два етапи. Перший заплановано з 12 травня 2020 року по 12 січня 2021 року, під час якого частину вулиці на ділянці від вул. Преображенської до вул. Водопровідної закрита.
Під час другого етапу, з 12 січня по 12 липня 2021 року закриють частину вулиці на ділянці від Італійського бульвару до виїзду з автостанції «Старосінна» (перехрестя вул. Новощіпний ряд і вул. Водопровідної).

Проєктом капремонту передбачена повна заміна автомобільної проїжджої частини з укладанням нових підземних комунікацій, нової основи проїжджої частини з гідроізоляцією і системою водовідведення на площі 8500 кв. метрів. Також тут укладають нові трамвайні колії – на виділеному полотні, окремо від автомобільної проїжджої частини, їх забезпечать гідроізоляцією і системою водовідведення.

А також планується комплексний благоустрій прилеглої території: тротуари, зупинки, майданчики під сміттєві контейнери.

Труханов«Ми привели в порядок Старосінну площу, оновили Преображенський парк, продовжуємо роботи з модернізації Одеського зоопарку. Після капітального ремонту вулиця Новощіпний ряд з’єднає ці об’єкти. Можна буде спокійно пройти від залізничного вокзалу в бік Преображенського парку. Зі свого боку ринок «Привоз» також проводить реконструкцію, надаючи нові торгові площі і прибираючи стихійну торгівлю з вулиці. Крім того, капітальний ремонт Новощіпного ряду – це частина масштабного проєкту безперервного трамвайного сполучення «Північ-Південь». Роботи сьогодні проводяться за графіком, і ми плануємо їх завершити навіть раніше запланованого часу – до початку курортного сезону-2021», – підсумував Геннадій Труханов.

ТрухановЯк зазначають в мерії, зараз на фінальному етапі перебувають роботи з ремонту дощової каналізації та газопостачання, оновлення і прокладання інженерних комунікацій вуличного освітлення, облаштування опор контактної мережі. Облашовують і мережі водопостачання – від перехрестя Новощіпного ряду і вулиці Катерининської до вулиці Водопровідної. Змонтовано трамвайні колії на ділянці від вулиці Преображенської до вулиці Катерининської, монтуються нові шляхи в районі трамвайного депо. На ділянці від вулиці Преображенської до вулиці Катерининської вже виконані роботи із влаштування основи проїжджої частини і покладені нижні шари асфальтобетонного покриття, встановлено бортовий камінь.

Тривають роботи із облаштування основи зупинкових комплексів.  З непарного боку вулиці готується основа для укладання тротуарної плитки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *