Суд скасував одразу сім постанов виборчої комісії в Кароліно-Бугазі

Одеський окружний адміністративний суд скасував сім постанов Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району на Одещині.

Про таке повідомили в пресслужбі громадянської мережі “Опора”.

Там розповіли, що позов про визнання протиправними та скасування семи постанов виборчої комісії подали до суду п’ять місцевих організацій політичних партій та семеро членів Кароліно-Бугазької ТВК. За словами позивачів, постанови є протиправними, оскільки прийняті неповноважним складом територіальної виборчої комісії.

Напередодні суд скасував постанову Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області “Про дострокове припинення повноважень членів Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області”. На думку позивачів, це є підставою для відновлення припинених цією постановою повноважень членів Кароліно-Бугазької сільської ТВК.

Згідно з рішенням, суд визнав протиправними та скасував такі постанови Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії:

  • №146 від 6 жовтня 2020 року про реєстрацію довірених осіб кандидатів в депутати Кароліно-Бугазької сільської об`єднаної територіальної громади та довірених осіб політичних партій;
  • №147 про реєстрацію довірених осіб кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови;
  • №148 про затвердження тексту виборчих бюлетенів з виборів депутатів Кароліно-Бугазької сільської об`єднаної територіальної громади;
  • №149 про затвердження тексту виборчих бюлетенів з виборів Кароліно-Бугазького сільського голови;
  • №150 про утворення контрольної комісії, що здійснює контроль за виготовлення виборчих бюлетенів на підприємствах-виготовлювачах;
  • №151 про визначення пристрою для здійснення процедури жеребкування щодо визначення кандидатур, які підлягають включенню до складу дільничних виборчих комісій;
  • №152 про утворення дільничних виборчих комісій.

Нагадаємо, у вересні Кароліно-Бугазька сільська територіальна виборча комісія відмовила представникам низки місцевих організацій, партій та окремим політикам у реєстрації кандидатами.

Крім того, суд постановив стягнути з місцевої ТВК 172 тисячі гривень судового збору.

Нагадаємо, станом на 24 вересня внаслідок судових позовів Кароліно-Бугазька сільська територіальна виборча комісія не мала чинної постанови про утворення виборчих округів.

На початку вересня Центральна виборча комісія зверталась до Національної поліції з приводу аномальної кількості виборців, які змінили свою виборчу адресу на адресу проживання в Кароліно-Бугазькій сільській громаді.

суд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *