В Любашівці встановили незвичайних манекенів-“пішоходів”

У центрі селищі Любашівка на Одещині встановили незвичайних “пішоходів”. Це пластикові фігурки школярів, які збираються перейти дорогу. Фігури в помаранчевому одязі мають привертати увагу водіїв на найбільш жвавих трасах, де завжди багато транспорту, а також дітей.

манекенПроект реалізовано в рамках громадського бюджету 2020 року, його авторкою є місцева жителька Ірина Вужиловська. На наплічниках-муляжах великими літерами написано “Увага”. Манекени добре помітні й темної пори. Вони виготовлені зі скловолокна і відбивають світло.

Безпека руху дітей – понад усе, особливо коли ти мама двох школярів”, – пояснює свій задум Ірина.

Попереджувальні фігурки встановили працівники комунального підприємства «Зеленбуд» на двох пішохідних переходах неподалік навчальних закладів. Розраховують, що водії будуть обачнішими в місцях, де пішоходами є саме діти.

Яскраві фігурки пішоходам до вподоби. Вони фотографуються з «хлопчиками» і роблять селфі. Запитують, коли будуть «дівчатка».

Не було нарікань і з боку водіїв. Навпаки – кажуть, що таких фігурок треба встановлювати якомога більше, на кожній «зебрі».

Нагадаємо, в рамках “Громадського бюджету” усі мешканці можуть подавати свої проекти на розгляд і проголосувати за ті, які вважають найпотрібнішими для комфортнішого життя громади. Завдяки підтримці мешканців, вдалося втілити в життя і цей проект.

ФОТО – прес-служба Любашівської ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *