“Врятуйте моряків”: в Одесі Зеленського зустріли мітингом проти корупції в морській галузі

Сьогодні в Одесі президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда беруть участь у роботі українсько-польського економічного форуму. Президента Володимира Зеленського зустріли пікетом проти корупції в морській галузі.

Як передає кореспондент УНІАН, кілька десятків людей зібралися в курортній зоні Одеси, біля готелю Premier Hotel Odessa. До цього готелю, розташованого на вул. Академічній, прибули Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда.

Кілька десятків людей в парадній морській формі, в захисних масках тримають плакати: «Моряки – в плену коррупции», «Нет взятки – нет диплома», «Моряк больше не будет молчать!», «Коррупция в сфере дипломирования моряков!», «Моряки – в полоні корупції», «Немає хабара – немає диплома», «Моряк більше не буде мовчати!», «Корупція у сфері дипломування моряків!» тощо.

Як пояснили журналістам організатори акції, її мета – звернути увагу до корупції в Міністерстві інфраструктури, Морській адміністрації, Кваліфікаційній комісії, Капітанії та інших інституціях, причетних до видачі документів морякам.

Відзначається, що Telegram-спільнота, що об’єднало понад 8 тисяч моряків Одеси, направила відкритого листа президенту України з проханням втрутитися і вирішити проблему, яка сьогодні, як стверджують учасники протесту, призвела до колапсу у сфері.

«Але звернення не було почуто. На жаль, всі прохання про зустріч президента з представниками морського активу були проігноровані», – стверджують організатори.

Учасники пікету хочуть пройти маршем вулицями міста в парадній формі із зазначеними гаслами.

Поруч з моряками стоять громадські активісти, які протестують проти дій міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Вони тримають велику розтяжку: «STEPANOVZABIJAUKRAINCOW» тощо.

Нагадаємо, сьогодні в Одесі президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда беруть участь у роботі українсько-польського економічного форуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *