Насварила за українську мову: в одеській школі звільнили викладачку через тиск на дитину

В одеській гімназії на уроці малювання вчителька вилаяла школярку за те, що вона відповіла їй на українському. Викладачку вже звільнили.

Як повідомили в групі «Батьки SOS», інцидент стався минулого тижня в гімназії № 4. Учениця забула альбом для малювання вдома і сказала про це українською. За це вчителька почала її сварити і відчитувати. І буквально довела дитину до сліз.

«Бачите, що у нас твориться. Вона українською мовою, так виходить, що вона вище нас. Альбом не принесла, малюнки не принесла, а права качає. І мовою буде прикриватися тут мені … », – сказала дитині викладач.

На ситуацію відреагували в міському департаменті освіти. За словами очільниці департаменту Олени Буйневич, викладачку одразу звільнили.

«Поведінка вчителя, на мою думку, беззаперечно несумісна з діяльністю у закладі освіти. Директором прийняте рішення про звільнення за ст. 41, п.3 «вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи». Наразі очікується видання відповідного наказу. Із зверненням до компетентних органів», – прокоментувала директорка департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич на своїй сторінці у Фейсбук.

Також керівниця департаменту принесла вибачення від усіх освітян батькам і дитині. А вчителям побажала “не закривати серце від почуттів вихованців”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *