Нападали на інкасаторів: в Одесі викрили озброєну банду, яка грабувала банки

Працівники прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо п’ятьох людей, яким закидають серію розбійних нападів на банківські установи в Одесі. Про це повідомили у пресслужбі Прокуратури в Одеській області.

За версією слідства, у березні 2020 року лідер озброєного угруповання разом з 4 людьми готувалась до пограбування банку. Вони озброїлись вогнепальною зброєю, радіостанціями, радіолокаційним обладнанням, в’язаними масками та іншими предметами, заготовленими заздалегідь, запевняють правоохоронці.

Довести свій злочинний план до кінця члени озброєної організованої банди не змогли, оскільки були викриті та затримані співробітниками правоохоронних органів,” — розповіли у пресслужбі.

Під час обшуків у автівках фігурантів справи правоохоронці знайшли зброю та набої до неї, предмети для маскування, рукавички, автомобільні номерні знаки та інші речові докази.

Пізніше під час слідства з’ясували, що у вересні 2018 члени угруповання нібито напали на інкасаторів й викрали 3,3 мільйона гривень.

Наразі усі обвинувачені перебувають під вартою. Їм закидають ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 187ст. 257ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Фігурантам справи загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Одесі 5 людей обвинувачують у серії розбійних нападів на банківські установи

Нагадаємо, 20 березня правоохоронці попередили озброєне пограбування банку в Одесі. У Нацполіції зазначили, що під час обшуків у підозрюваних вилучили підроблені документи, зокрема посвідчення співробітників російської Федеральної служби безпеки.

Стежити за чоловіками правоохоронці почали у 2018 році, коли сталося пограбування інкасаторів на 160 тисяч доларів. Тоді ж, за даними поліції, вони й дізналися, що планується новий збройний напад.

Тоді також встановили, що один з учасників групи перебуває у розшуку на території Росії, а іншого розшукують у Молдові.

ВІДЕО – Нацполіція в Одеській області

2 thoughts on “Нападали на інкасаторів: в Одесі викрили озброєну банду, яка грабувала банки

    1. Поки не доведена вина затриманих через суд, не маємо права. Це стандарти журналістики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *