Ренійські школярі через карантин вчаться на свіжому повітрі

Школи в Ренійському районі працюють за новими правилами. Сюди закритий доступ всім стороннім особам, в тому числі батькам учнів. Щоранку весь персонал проходить температурний скринінг.

Про це повідомляє видання “Одеса-Рені”.

І дорослі, і діти дезінфікують на вході руки. Школярів допускають на заняття лише у масках. На уроках діти сидять без них.

Ми збільшили другу зміну, у нас після обіду займаються п’ять класів, а з ранку – сім. Таким чином, не допускаємо скупченості дітей. Звичайно, математику та інші письмові предмети на вулиці читати неможливо, але усні – так. Після того, як початкова школа була оснащена в рамках Нуш новими меблями, у нас залишилася в запасі стара – їх виносимо на подвір’я, де й проводимо уроки. Вчителі в класах постійно стежать за станом дітей. Якщо є підозра, в телефонному режимі викликається медсестра, яка ізолює дитину в своєму кабінеті, викликає батьків і вирішується питання: або школяра забирають додому, або – в медустанову. Такий протокол. Батьки з новими правилами ознайомлені і сприймають їх спокійно”, – розповідає директорка Ренійської ЗОШ №3 Наталя Пирлог.

Всього у школі навчається 331 учень.  Педагоги готові зробити все можливе, щоб не допустити зростання захворюваності і не повторити «сценарій» Ізмаїла, який виявився в червоній зоні, і 1 вересня не зміг відкрити школи, дитсадки і Виші.

“Чимало сьогодні залежить від батьків. Восени погода нестійка: вранці холодно, вдень – жарко. На перервах розігріті в класах діти прагнуть вийти на подвір’я – звідси застуди. У спекотні дні вдома відкривають вікна, скрізь – протяги. Ми дуже побоюємося спалаху гострих респіраторних захворювань, яке спостерігаємо щоосені. Тому обережність і ще раз обережність”, – ділиться керівниця закладу.

А в Ренійській гімназії заняття минають в одну зміну. Тут дотримуються тих самих правил карантину, що і в третій школі. Деякі уроки також проходять у дворі, де встановлені парти.

На першому поверсі школи температура ще терпима, а на третьому доходить днем ​​до 34 градусів. Тому ми змушені скоротити тривалість уроку до 35 хвилин”, – повідомила директорка гімназії Віра Гулько.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *