Як пам’ятник Леніна “зніс” голову села на півдні Одещини

У селі Калчева Болградського району на Одещині звільнився голова. Причиною тому став пам’ятник Леніну, який досі височіє у центрі населеного пункту.

Про це повідомила газета «Дружба».

Сільський голова Анатолій Касим написав заяву на звільнення 17 серпня, зараз його обов’язки виконує секретар селищної ради. Рішення піти з посади викликане проблемою з демонтажем пам’ятника. У зв’язку з необхідністю виконання норм закону про декомунізацію, тут кілька разів робилися спроби це зробити, однак місцеве населення виступало проти. Буквально недавно, у липні поточного року була організована транспортування Леніна до сільського музею.

Джерелом фінансування стали спонсорські гроші. Демонтувати пам’ятник не вдалося і цього разу – калчевці категорично виступили проти. Не виявилося в даному питанні у сільського голови і підтримки від тутешніх депутатів.

Таким чином, керівник не придумав нічого кращого, ніж піти з посади, одночасно виконавши волю місцевого населення і уникнувши відповідальності. До слова, за невиконання закону на Касима вже відкрито кримінальне провадження, а з Українського інституту національної пам’яті на адресу Кальчевської сільради прийшло чергове розпорядження на тему виконання закону про декомунізацію.

Відзначимо, що в коментарях під цією новиною в соцмережі люди підтримують свого екс-обранця, дякують йому за відстоювання думки односельців. Місцеві шкодують, що втрачають грамотного і мудрого керівника через таку «несерйозну» проблему.

Як стверджують селяни, у Кальчева є багато інших важливих питань, які Касим ефективно вміє вирішувати.

One thought on “Як пам’ятник Леніна “зніс” голову села на півдні Одещини

  1. Молодцы! Историю нужно знать и просто делать выводы, а не разрушать по желанию кучки маргиналов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *