Скандальні гойдалки: чиновника Одеської мерії судитимуть за привласнення 4 млн гривень

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі щодо привласнення 4 мільйонів гривень експосадовцем Одеської міськради Олександром Козловським. Він нібито сфальсифікував документи щодо встановлення “інноваційних інсталяцій” та ремонтних робіт, пояснили в пресслужбі Прокуратури регіону.

За версією слідства, директор Департаменту комунальної власності мерії Олександр Козловський уклав договір із директоркою ТОВ «Перспективні медичні технології» Марією Поповою щодо капітального ремонту громадських місць та встановлення гойдалок Dreamland на Аркадіївській алеї, Грецькій площі та в парку Шевченка.

Після цього посадовець начебто задокументував виконання робіт, яких насправді не було. У такий спосіб, за оцінками прокуратури, підозрюваний привласнив понад 4 мільйони гривень бюджетних коштів.

Наразі прокуратура завершила досудове розслідування та скерувала обвинувальний акт до Приморського районного суду Одеси. Козловського звинувачують у порушенні ч. 3 ст. 27ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, проєкт майданчиків з гойдалками створений в рамках “Громадського бюджету” та називається Dreamland. Загальна вартість – близько 5 мільйонів гривень, згідно з тендерами на “Прозорро”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *