Жителі Зорі не хочуть в Саратську ОТГ і просять Зеленського лишити їх окремою громадою

Мешканці села Зоря Саратського району просять дозволити їм створити самостійну об’єднану територіальну громаду, а не включати їх до Саратської ОТГ.

Відповідне відеозвернення до президента України Володимира Зеленського прилюднене на Youtube каналі Зорянської сільської ради.

«Шановний президент України, Володимир Олександрович! До вас звертаємось ми, село, яке здатне бути громадою і чий голос не був почутий… Село Зоря — одне з кращих сіл в Одеській області, ми хочемо і далі справно здійснювати самоврядування… З невідомої причини Одеська обладміністрація внесла зміни в перспективний план, в якому насильно включено село Зоря в Саратську об’єднану територіальну громаду. І цей перспективний план був затверджений урядом», — заявила у відеозверненні сільська голова Зорі Вікторія Райчева.

За її словами, жителі Зорі не виступають проти створення Саратської ОТГ як такої, але просять дати їм можливість створити окрему громаду.

«Пане президент, ми хочемо бути почутими і запропонувати рішення, яке є раціональною, економічно обґрунтованим і справді сприятиме розвитку самоврядування!» — зазначає голова сільради.

Варто зазначити, що село Зоря знаходиться на відстані 5 км від центру майбутньої Саратської громади. Після багатьох спроб утворити власну громаду з сусідніми селами, мешканці яких надали згоду приєднатися до Саратської ОТГ, село Зоря одеські урядовці також “віднесли” щдо райцентру. Жителі села з таким об’єднанням незгодні, місцева влада наполягає на своїй економічій спроможності і закликає центральну владу переглянути своє рішення.

ВІДЕО – Зорянська сільська рада:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *