Затишанська ОТГ відновила медичний центр і закупила сучасне обладнання

Затишанська ОТГ, що на території Захарівського району на Одещині, утворилась трохи більше двох років тому. Але протягом цього часу демонструє яскраві зміни, які вплинули на життя її мешканців. Турбота про здоров’я громадян тут на чільному місці.

ЗатишшяУ Затишанському центрі первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) завжди людно: лікарі приймають пацієнтів у своїх кабінетах, хтось чекає черги в коридорі, хтось отримує лікування у денному стаціонарі… Медичний заклад поступово відновлює роботу у звичайному режимі.

Місцева влада створила всі умови для медиків та пацієнтів – світлі приміщення, нові меблі й комп’ютерна техніка, та найголовніше – придбала сучасне обладнання, що дозволяє оперативно дослідити стан пацієнта і призначити відповідне лікування чи скерувати до вузьких спеціалістів.

Починаючи з кінця минулого року, за кошти Затишанської ОТГ було закуплено аналізатор сечі, електрокардіограф (нині є два таких апарати), пульсоксиметри, безконтактні термометри, глюкометри, бактерицидні опромінювачі, стерилізатори, електронні дитячі ваги та інше.

Нещодавно громада придбала сучасний аналізатор крові, що здатен досліджувати венозні та капілярні зразки. Днями інженери з Києва встановлять обладнання і жителі ОТГ зможуть отримувати ще й цю послугу.

Нині в Затишші ведуть прийом 3 лікаря: завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини – сімейний лікар Надія Миколаївна Каланча, педіатр Сергій Юрійович Дудник та сімейний лікар Володимир Петрович Возіян. Затишшя

Поряд з лікарями трудяться три медичні сестри. Усі  медичні фахівці амбулаторії мають вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю та великий досвід роботи.

За встановленим графіком, з 8 години ранку до 20.00 щоденно в амбулаторії приймають пацієнтів досвідчені стоматологи Іван Васильович Колєснік та Віктор Михайлович Григоренко, які мають ліцензію Міністерства охорони здоров’я України на стоматологічну практику.

Щодня наш невеликий колектив працює для людей, щоб жителі громади могли на місці отримати максимум медичних послуг. Із січня нинішнього року з Національною службою здоров’я України укладено договір про медичне обслуговування населення, що дає нам можливість надавати пацієнтам гарантований державою безоплатний пакет медичних послуг. Для цього людям слід укласти декларацію з сімейним лікарем і понад 1700 мешканців Затишанської громади та Захарівського районувже зробили свій вибір”, – розповіла головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр ПМСД Затишанської селищної ради» Тетяна Лисакова.

Нагадаємо, згідно з перспективним планом формування ОТГ в Одеській області, який вже затвердив Кабмін, до складу Затишанської ОТГ входять с. Затишшя, Торосове і Перехрестове.

Джерело – сайт Затишанської ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *