З Аккерману після карантину втік одеський перевізник, міська влада планує перейти на власний автопарк

У Білгороді-Дністровському «по-тихому» пішов одеський перевізник, рятувати ситуацію покликали місцевий автопарк.

Як повідомили в міській раді, ПАТ «Північтранс» кілька років займався пасажирськими перевезеннями в Акермані.

Рішення про відновлення роботи пасажирського транспорту було прийнято 22 травня на засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС. На засіданні був присутній і представник підприємства ПАТ «Північтранс», який заявив, що підприємство готове до виходу на маршрути. Однак, цього ж дня пізно ввечері стало відомо, що автобуси одеського перевізника полишили місто.

«Північтранс» з непояснених причин залишив Білгород-Дністровський. Офіційної заяви від компанії, чому так сталося, у нас немає», — розповів начальник відділу транспорту, організації дорожнього руху, комунікаційних систем і енергозбереження Віталій Литвиненко.

Насьогодні відділ транспорту веде листування з підприємством, щоб з’ясувати причини таких дій з їх боку. Крім того, складають місцеві урядники і претензійний лист.

У зв’язку з екстреною ситуацією, тимчасово, до прийняття офіційного рішення, займатися пасажирськими перевезеннями в місті уповноважили місцевий автопарк АТП-15107.

Ситуацію прокоментував в.о. голови Білгород-Дністровської міської ради Віктор ГРОЗОВ в інтерв’ю виданню “Перший муніципальний канал”:

“Це питання нездорової конкуренції і війни перевізників був і є завжди, – і навіть сьогодні ми стали свідками інциденту в Броварах, де люди взялися за зброю і почали відстоювати свої права по перевезенням. Білгород-Дністровський не є виключенням. Раніше працювало підприємство АТП-15107. Після того як з ними розірвали угоди, зайшло підприємство “Північтранс”, я особисто не дуже був задоволений якістю їхньої роботи. Останні 10 місяців ми зустрічались з ними, пропрацьовували, казали, що потрібно змінити: більше транспорту, транспорт має бути помитий, в охайному вигляді, санітарна обробка, перевезення пільговиків. Дуже багато питань, пов’язаних з пасажирським перевезенням. Але було дуже тяжко до них достукатись. Тому що керівництво знаходиться в Одесі, обслуговують вони не тільки Білгород-Дністровський і фізично їм не вистачало сил на наше місто. Тому після певних перемовин ми дійшли згоди, що вони залишать Білгород-Дністровський як місце роботи”, – розповів очільник міста.

Як зауважив Віктор Грозов, перевізник пілишив місце діяльності не зовсім “коректно”: раптово і без попередження. Тому зараз у місті буде такий собі “перехідний період”: послуги з пасажирських перевезень надаватимуть два місцеві автопідприємства, які згідно конкурсу, посіли друге й третє місце.

У нас є “АТП-15107” і наше комунальне підприємство “Автотранссервіс”. Тому далі ми будемо формувати мережу міських маршрутів по місту в паритеті. Працюватимуть обидва перевізника, щоб не було монополій”, – повідомив Віктор Грозов.

Також він запевнив акерманців, що пільговий проїзд однозначно залишиться, а міська влада контролюватиме кількість машин на маршрутах, аби у пасажирів не виникало жодних нарікань.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *