Зарплата лікаря – 19 тисяч: Южненська міськрада виділила 12 млн грн для доплат медикам

Про це  повідомив мер міста Володимир Новацький на своїй сторінці у Фейсбук.
За його словами, 28 травня члени виконавчого комітету Южненської міської ради ухвалили кілька рішень, що дадуть можливість підняти заробітну плату лікарям та молодшому медичному персоналу. 
Так, завдяки “Програмі місцевих стимулів для працівників Комунального некомерційного підприємства «Южненська міська лікарня» на 2020-2022 рік”, Програмі підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги у місті Южному” міська рада внесла зміни до фінансового плану КНП «Южненська міська лікарня» на 2020 рік, де передбачили 12 мільйонів гривень з міського бюджету на покращення якості надання медичної допомоги.
“Серед іншого, це означає і підвищення зарплати для медиків, оскільки середньомісячна заробітна плата в сфері охорони здоров’я на вторинному рівні – трохи більше 5 тисяч гривень. У той час як середньомісячна заробітна плата по місту Южному, за даними Головного управління статистики в Одеській області, за 1 квартал цього року – це понад 18 тисяч гривень.Така ситуація із зарплатою “вузьких спеціалістів” по всій країні”, – пише пан Новацький.
Але завдяки тому, що до кінця цього року міська рада виділятиме додатково по 2 мільйони щомісяця – лікарі отримуватимуть нарахувань не менше 19 тисяч гривень, медсестри – не менше 12 тисяч гривень, санітарки – не менше 7-ми, повідомляє очільник міста.
Окрім того, у Южному обіцяють не скорочувати медперсонал і максимально зберегти надання усіх послуг у поліклініці, лікарні, лабораторіях і фізкабінетах.”Хочу зауважити, що в той час, коли державний бюджет виділяє на медицину 1,6 мільйони гривень, ми з місцевого бюджету додаємо 2 мільйони, оскільки здоров’я южненців – це пріоритет!”, – резюмував Володимир Новацький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *