На виборах в ОТГ виборцям роздадуть по 5 бюлетенів – Корнієнко

Кожен виборець, який прийде голосувати на місцевих виборах в об’єднані територіальні громади, отримає п’ять бюлетенів, а в Києві – два.

Усе це партійний очільник “Слуги народу” Олександр Корнієнко пояснив на брифінгу біля будівлі Верховної Ради. За його словами, для того, щоб не заплутати виборців, бюлетені матимуть різні кольори, ЦВК проводитиме роз’яснювальну роботу з громадянами.

Якщо ми розглянемо вибори в ОТГ, то там є бюлетень до ради ОТГ – це перший бюлетень, другий – це голова ОТГ, третій бюлетень – це районна рада, четвертий – це обласна рада і п’ятий – це староста цього селища. У Києві буде простіше – їх буде два”, – повідомив Олександр Корнієнко, керівник партії і перший заступник голови парламентської фракції “Слуга Народу”.

Нардеп впевнений, що політичні партії також зможуть пояснити виборцям, в якому бюлетені за кого голосувати.

Нагадаємо, чергові місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня 2020 року. Поки що коригування дати у зв’язку з пандемією існує тільки на рівні чуток.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, в Україні триває адміністративно-територіальна реформа. Замість 28 районів на території Одеської області мають залишити 4, а можливо і 5 районів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *