“Громадський бюджет” Одеси з коштовними гойдалками за 5 млн запідозрили в махінаціях

Прокурори вручили підозри чиновникові Одеської міськради і директорові приватної компанії в заволодінні 600 тис. грн бюджетних коштів при резонансній закупівлі гойдалок зі світлодіодними панелями.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Одеської області.

За версією слідства, під час реалізації програми “Громадський бюджет”, чиновник уклав договір з підконтрольним підприємством про виконання робіт по капітальному ремонту і відновленню покриття місць загального користування з облаштуванням інноваційних гойдалок Dreamland на Аркадіївській алеї.
Підозрювані внесли в офіційні документи зведення про виконання ремонтних робіт, які фактично виконані не були. За оцінкою експертів, сума заподіяного збитку складає майже 600 тис. гривень.
Нагадаємо, міськрада закупила за 5 млн гривень гойдалки зі світлодіодними панелями наприкінці 2018 року. Їх встановили в 3 популярних місцях Одеси – Аркадії, Грецькій площі і парку Шевченка.

На встановлення гойдалок витратили 4,5 млн. гривень. Прокуратура Одеської області оголосила про підозру екс-директорові Департаменту Олександру Козловскьому і, очевидно, представниці компанії “Перспективні медичні технології” Марії Поповій, оскільки саме вони встановлювали гойдалки, – повідомило видання УСІ.

Директор Департаменту міського господарства Олександр Козловський стверджував, що гойдалки так дорого коштують тому, що їх можна купити… тільки в Австралії. Пізніше з’ясувалося, що гойдалки купили в Росії, про що свідчили маркування на них і представники компанії, яка їх продає.

Крім того, “діамантові гойдалки” за 5 млн грн стали непридатними майже відразу після встановлення. Світлодіодні панелі переставали працювати, а ручки відривалися, про що повідомляли одесити.

распилМіж тим, підозра наразі пред’явлена тільки щодо встановлення арт-об’єкту в Аркадії. Чи буде відкрито проваджненя стосовно інших махінаціяй, не повідомляється. Чиновнику і підприємцю загрожує до 12 років позбавлення волі і штраф.

Найближчим часом їм буде обрано запобіжний захід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *