Теплодар на карантині: міська влада закликала жителів самоізолюватись

Місто Теплодар стало одним з епіцентрів спалаху та розповсюдження коронавірусної інфекції в Одеської області. На 21 квітня там вже лабораторно підтверджено 5 осіб, в яких виявлено захворювання на коронавірус  COVID-19, деякі з них – монахині Свято-Воскресенського монастиря.

Як повідомили в міській раді, проводяться епідрослідування, визначається коло контактних осіб, тривають протиепідемічні заходи. А комунальні служби Теплодару ретельно обробили дезинфікуючими засобами усі місця загального користування.

Серед них – 44 житлових будинки на території міста, а саме вхідні двері під’їздів, ліфти і сходові марші, сміттєпроводи, лавки, дитячі та спортивні майданчики біля будинків та в парковій зоні міста.

Також ретельно дезинфікують усі адміністративні будівлі, приміщення комунальних установ, дитячої музичної школи.

Як повідомив СИЛІ ГРОМАД мер Теплодару Михайло Жовнір, персонал, задіяний в профілактичних та протиепідемічних заходах, забезпечений засобами індивідуального захисту у повному обсязі. А з міського бюджету виділили додаткові кошти на закупівлю дезинфікуючого засобу “Хлоросан”.

Крім того, з 18 квітня у місті заборонений продаж на відкритих прилавках ринку, крім продуктових магазинів та аптек, “з обов’язковою умовою користування засобами індивідуального захисту та дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів“.

Міська влада закликає теплодарців залишатися вдома, адже самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування. А при перших симптомах респіраторних захворювань радить негайно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *